Ontwerp gezocht voor Buureton

Voor de nieuw te bouwen beweegbare scheidingswand in De Buureton in Texels Welzijn op zoek naar een ontwerp.

De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg is in de eerste plaats thuisbasis voor de eigen activiteiten, maar biedt ook steeds vaker onderdak aan andere maatschappelijke initiatieven en aan mensen die op zoek zijn naar een niet-commerciële behoefte aan ruimte. Dit ook omdat Den Burg geen dorpshuis heeft. Omdat De Buureton daarbij echter steeds vaker tegen de eigen grenzen aanloopt, wordt het gebouw deze zomer verbouwd. Centraal in de verbouwing staat het vervangen van een vaste wand door een beweegbare. Daardoor kunnen straks ook grotere groepen, van ruimk honderd personen, van het gebouw gebruik maken. De wand bestaat uit zeven panelen, elk een meter breed en drie meter hoog. Om de wand een ander aanzien te geven, is het team van De Buureton op zoek naar een 'uitdagend' ontwerp, uit te voeren in een bekleding van foto's, stof, schilderwerk of anderszins. Iedereen is uitgenodigd een ontwerp in te sturen. Uit de inzendingen wordt een winnend ontwerp gekozen door een jury bestaande uit een gebruiker, een teamlid en een bestuurslid van De Buureton. De uitvoering van het ontwerp komt voor rekening van Texels Welzijn. De verbouwing zelf wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteubning van Woontij, Texelfonds en de stichting Samen Eén. Ontwerpen kunnen tot 20 juni worden ingediend. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Texels Welzijn, tel. 312696 of e-mail welzijn@texelswelzijn.nl.


Filmopnames naar het Markermeer

In verband met de veiligheid zijn de opnames van de bioscoopfilm over Michiel de Ruyter verplaatst naar het Markermeer. Eerder was het plan de film voor de kust van Texel op te nemen.

De film vertelt het verhaal van Michiel de Ruyter en zijn conflicten met de overheid en de oorlogen met Engeland. Er wordt gefilmd aan boord van de Sthandart, de Batavia en de Etoile du Roi. De bedoeling was de zeeslagen op te nemen voord de kust van Texel, maar in verband met de stromingen werd dit te gevaarlijk geacht. Volgende week worden de hoofdrolspelers bekend gemaakt, de productiemaatschappij is nog steeds op zoek naar figuranten en voorwerpen die in de film gebruikt kunnen worden, zee- en landkaarten, servies of koetsen. De film is een productie van Farmhouse Films en wordt geregisseerd door Roel Reiné. Zie ook www.michielderuyterdefillm.nl.