De auto schoof met de neus onder de opraapwagen.
De auto schoof met de neus onder de opraapwagen. Foto: Marcel Winter/Texelphoto.nl

Auto botst op Nieuwlanderweg achter op landbouwcombinatie

Op de Nieuwlanderweg is maandag rond 18.00 uur een auto in botsing gekomen met een opraapwagen. De trekker sloeg af om het land in de rijden, terwijl de auto wilde passeren. De chauffeur kon de landbouwcombinatie niet meer ontwijken en schoof onder de achterzijde van het voertuig. De schade aan de auto was groot, de chauffeur bleef ongedeerd en kon na onderzoek in de ambulance naar huis. De schrik was groot, ook bij de trekkerbestuurder.


Open huis Verzamelpost en Drijverhuus

De Verzamelpost en 't Drijverhuus in Den Hoorn houden op 1 mei open huis. De VerzamelPost is volgens de initiatiefnemers 'de ultieme plek waar men el­kaar kan ontmoeten. Om te (flex)werken, deelgenoot te zijn van een event, kennis te delen, gezamenlijk projecten op te pakken'. 't Drijverhuus vervult een prominente rol bij evenementen als Klifhanger, Broadway en Jazz on the Waves. Betrokken bij 't Drijverhuus is ook de stichting Oase, actief op het gebied van natuur. Deze zal in samenwerking met de eerste 'artist in residence' zorgen voor een passend, organisch ontwerp van de hele tuin. De open dag duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Voor meer informatie, www.deverzamelpost.nl.


Golfwinst heren 2

Met opnieuw een overwinning heeft het tweede herenteam van de golfclub zich in ieder geval verzekerd van handhaving in de vijfde klasse van NGF competitie.

Op De Westfriese Golfclub bij Westwoud werd Heiloo 2 met 10-8 verslagen. Een knappe prestatie gezien de promotie van vorig jaar en de afwezigheid van captain Gerbrand Zoetelief. Na de drie ochtendpartijen, waarin alleen het duo Abe Keijser en Floris-Jan Zwaag in de niet aflatende regen hun wedstrijd over negen holes wist te verzilveren, keek het team tegen een teleurstellende achterstand aan, wat betekende dat na de lunch minstens vier van de zes singlepartijen moesten worden gewonnen. Eerste speler Jan Blancke won met 3 om 1 en trok de stand gelijk, maar Martijn Former stak niet in vorm en verloor. Vicecaptain Casper Schiphorst herstelde de schade en ook Alain Hirschler kraaide victorie. Doordat ook Floris-Jan Zwaag zijn partij wist te winnen was de tweede overwinning een feit en daarmee de tweede plaats op de ranglijst.


Winst senioren golf

Op de baan van golfclub Flevoland heeft het tweede seniorenteam van de golfclub Ooghduyne 2 met 10–8 weten te verslaan. Het werd deze keer een spannende derby, die in meerdere partijen op de laatste hole werd beslist. Na de dubbels was de stand nog gelijk. De partijen werden met miniem verschil gewonnen en verloren. Vooral de partij van Jan Mevius en Piet Bolier was spannend en werd na een 4- 0 achterstand met de allerlaatste put alsnog gelijk gespeeld. Jaap Pameijer en Jan Kager verloren hun partij, Jan Bloem en Ad van Dorssen wonnen. Ook in de singles kwam het op de laatste partij aan. Bloem won als laatste speler en haalde daarmee de overallwinst binnen. Pameijer en Mevius troffen sterkere tegenstanders. Kager en Van Dorssen wonnen en Bolier speelde ook hier weer met de laatste put gelijk.