Manon en Jochum Visser met hun prijswinnende taarten.
Manon en Jochum Visser met hun prijswinnende taarten. Foto: Erik Kalverboer

Smakelijke wedstrijd in Skil

Fijnproevers konden hun geluk niet op, zaterdag in Oudeschild waar een taartbakwedstrijd werd gehouden. Dertig deelnemers lieten hun taart beoordelen door een vakkundige jury die sprak van een hoog niveau.

De jury bestond uit Johan Koopman van Texel Catering en Marleen Keijser van de banketafdeling van Bakker Timmer. Bij de volwassenen werd de eerste prijs gewonnen door Irene Kalis die de familie Baktaart en Brenda Verhagen achter zich liet. Bij de kinderen was het een familieaangelegenheid van de familie Visser: Lillian en Manon Visser wonnen, Jochum Visser werd tweede en de derde prijs werd een prooi voor Mente Hoep. De taarten werden in zijn geheel, dan wel per stuk verkocht tijdens Koningsdag, het opgehaalde geld komt ten goede aan speeltoestellen voor De Bruinvis. In totaal werd er €280,- opgehaald.

'Het was weer erg gezellig en de jury was erg onder de indruk van het hoge niveau. Volgend jaar organiseren we de wedstrijd weer', vertelt Erik Kalverboer van de lokale Spar aan de Vlamkast. De wedstrijd werd georganiseerd door de gemeenschap van Oudeschild.