Mishandeling in De Koog, dader gepakt

Een 21-jarige inwoner van Den Burg is zaterdag opgepakt in De Koog nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot geslagen had.

Het voorval vond plaats in een uitgaansgelegenheid aan de Dorpsstraat. Volgens het slachtoffer was er de hele avond niets aan de hand totdat een groepje ruzie begon te zoeken. 'Hij wilde eigenlijk een ander raken, maar raakte mij', vertelt hij. Met een zak ijs voor zijn oog is hij naar buiten gelopen waar de jongen het bewustzijn verloor. De jongen hoefde niet naar het ziekenhuis, maar heeft waarschijnlijk wel een hersenschudding opgelopen.


Vernieling Den Burg

Een 38-jarige man uit België is zondagmorgen omstreeks vijf uur aangehouden nadat hij een ruit in had gegooid bij de OSG aan de Emmalaan in Den Burg. Over de toedracht is niets bekend.


Garnalenvisserij

Het Waddenfonds stelt €374.213,- beschikbaar voor het project Duurzame garnalenverwerking, een praktijkproef waarbij twee technieken getest worden.

'Duurzame visserij is belangrijk voor het Waddengebied. Verduurzamen van de garnalen-visserij is dan ook het doel van het project', meldt het Waddenfonds in een persbericht. Het project betreft een praktijkproef waarin twee technieken (sensor en luchtscheider) in combinatie worden getest. Doel is het ontwikkelen en op de markt brengen van een scheidingsinstallatie voor rode en grijze garnalen. De scheiding vindt aan de wal plaats en niet aan boord. Hierdoor wordt de bewerking van de garnaal aan boord beperkt en is er minder contact met de garnalen nodig. Zo kan volstaan worden met minder conserveringsmiddel. Tweede voordeel is dat de rode garnalen, door de scheiding, beter te verkopen zijn. Rode garnalen hoeven niet meer als bijvangst te worden beschouwd. De totale kosten van het project bedragen €935.533.


Vlagprotocol

De gemeente hecht eraan het vlagprotocol voor de komende herdenkingsdagen onder de aandacht te brengen. Op zondag 4 mei hangt de vlag van 18.00 uur tot 21.14 uur (zonsondergang) halfstok. Op maandag 5 mei mag de vlag uitgestoken worden van zonsopgang (6.01 uur) tot zonsondergang (21.16 uur). Beide dagen uiteraard zonder oranje wimpel.