Succes net een maatje te groot

SV De Koog heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een verlies van 1-4. Tegenstander Succes bleek net een maatje te groot.

De wedstrijd begon gelijkmatig, met kansen aan beide kanten, die echter door geen van beide ploegen werden afgerond. In de zesde minuut was het raak toen Succes door een fout in de verdediging van SV De Koog 0-1 kon laten noteren. De Koog bleef echter hoop houden en probeerde het de defensie van Succes met snelle aanvallen zo lastig mogelijk te maken. In de 12de minuut werd de stand zelfs gelijk getrokken door een penalty die door de goed leidende scheidsrechter voor een handsbal werd gegeven. Yoni Houwing schoot de bal strak in de touwen en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. In de tweede helft voerde Succes de druk op en was De Koog de onderliggende partij, al kwam de ploeg met een paar counters af en toe in de buurt van het doel van Succes. Tot de 80ste minuut wist SV De Koog de stand gelijk te houden, waarbij keeper Eddy Witte een hoofdrol speelde. Hij wist zijn doel mooi schoon te houden. In de 80ste minuut kwam Succes uit een corner op 1-2, een achterstand waar De Koog niet meer bovenop wist te komen. Twee minuten later scoorde Succes 1-3 en in de slotfase 1-4. Coach Jan Loew, die met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van Succes is, vond dat zijn ploeg in de eerste helft goed kon meekomen. 'De jongens hebben hard gewerkt. We hadden nog gehoopt mee te kunnen doen in de periode, maar dat is helaas niet gelukt.' Zondag speelt De Koog tegen Sint Boys.


Afzwemmen Calluna

In zwemparadijs Calluna werd donderdag voor de vierde keer dit seizoen examen afgenomen voor het zwem-ABC.

De zaal was vol belangstellende toeschouwers en sommige kinderen stonden met knikkende knieën op het startblok, maar alle deelnemers kregen het begeerde diploma. Het examen werd afgenomen door Ramon Noorlander en Colinda Vlaming. De volgende kandidaten slaagden: A-diploma: Donny Huizinga, Elin Whyte, Eva Helbers, Fien Schraag, Fleur Oosterhof, Mayra Daalder, Mervin de Witte, Niek Spek, Nijs Bagchus, Rianne Keijser, Taylor Keijzer, Tessel van Klaveren, Tim Bonne, Tygo de Smidt en Yara van der Kooi. B-diploma: Angèl Stam, Anneke Poszig, Dana Banda, Floris Weber, Jamila Segerink, Jana Ruiter, Jason van Eck, Pippa Broersma, Roan Sijbesma, Siem van Heerwaarden, Sil Duijzer, Sill van Nijkerk, Timme van Heerwaarden en Vivian van der Zwaag. C-diploma: Daphne van der Berg, Floor Blonk, Maaike-Zhang Eveleens en Mervyn Eelman.