Het badseizoen in Molenkoog werd geopend door een lint van Koningen.
Het badseizoen in Molenkoog werd geopend door een lint van Koningen. Foto: Molenkoog

Koningen openen Molenkoog

In verband met de verjaardag van koning Willem Alexander waren alle Koningen van het eiland uitgenodigd om zondag het badseizoen van zwembad Molenkoog te openen.

Maar liefst vijftien mensen met de naam Koning meldden zich. Met een kroon op het hoofd en een heggeschaar in de hand knipten ze gezamenlijk stipt om 12.00 uur het oranje lint door. Ondanks dat het weer wat tegenviel, maakten daarna bijna 150 mensen een eerste duik. De voorverkoopperiode met voordelige prijzen van het abonnement loopt nog tot en met dinsdag 6 mei, de zwemlessen starten maandag 5 mei. Naast de reguliere activiteiten staan dit seizoen weer enkele bijzondere evenementen op het programma.


Zonnebloemloterij

Vrijwilligers van de Zonnebloem gaan tussen 14 april en 14 september langs de deur om loten te verkopen voor de grote Zonnebloemloterij. Van de opbrengst worden onder meer uitjes gehouden voor mensen met een fysieke beperking. Er zijn ruim 5000 prijzen te winnen, waaronder de hoofdprijs van €15.000,-. De trekking vindt plaats op 27 oktober.