Jelmer Bomas van ZDH  in gevecht om de bal.
Jelmer Bomas van ZDH in gevecht om de bal. Foto: Willem Sangers

ZDH verliest in tweede helft

Ondanks een goede eerste helft en een gelijke ruststand (2-2) is het ZDH zondag op eigen veld niet gelukt punten te pakken. Tegenstander Con Zelo uit Waarland won met 2-4.

ZDH had de wedstrijd lange tijd onder controle, al kwam Con Zelo ook af en toe gevaarlijk voor het doel van Daniƫl Bakker. In de openingsfase moest de Hoornder keeper al handelend optreden toen de spits plotseling voor hem opdook. Aan de andere kant was topscorer Jelmer Bomas dicht bij een treffer. Hij draaide de bal fraai

Van der Linde gaat naar Midden Tour

Eva van der Linde, die twee weken geleden haar eerste winstpunt haalde in de Prix St. George, was in het paasweekend succesvol in de Intermediaire I. In Veendam reed zij met Belle Lady Texel twee proeven, goed voor 60,53 procent.. In de Prix St. George behaalde ze een score van 62,24 procent. Beide Lichte-Tourproeven leverden een winstpunt op en Van der Linde mag nu promoveren naar de Midden Tour. Ook Stans Plaatsman was in het paasweekend succesvol aan de vaste wal. Samen met haar pony Piquet reed ze een dressuurwedstrijd in Hippolythushoef. In de klasse L2 reed ze maar liefst vier winstpunten bij elkaar (2x 198).

via de vingertoppen van de keeper op de lat. Even later verliet de doelman van ConZelo geblesseerd het veld en werd vervangen door een veldspeler. Na 22 minuten werd op schitterende wijze 0-1 gescoord door een van de spitsen, die de bal achter zijn standbeen om in de lange hoek schoot. Binnen vijf minuten stond het weer gelijk. Bomas gaf een voorzet en zag Mike de Bruijn alerter reageren dan zijn tegenstander. Op slag van rust kwam Con Zelo voor de tweede maal op voorsprong. Aan het doelpunt leek buitenspel vooraf te gaan, maar grensrechter Ton Arnout hield de vlag omlaag. ZDH raakte niet van slag en kwam nog in de blessuretijd op gelijke hoogte. Hidde Struick schoot na een mooie aanval raak. In de rust bleek Struick niet verder te kunnen. Hij was te duizelig na een botsing met teamgenoot De Bruijn. Struick werd vervangen door de 47-jarige Bernard Ipenburg, die als laatste man werd opgesteld. Aanvoerder Bart Boogaard schoof door naar het middenveld. Ipenburg beleefde een ongelukkige start. Na tien minuten gleed hij in het strafschopgebied een tegenstander onderuit. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut door de spits. Dezelfde speler schoot kort daarop na een snelle counter hard in de kruising: 2-4. ZDH bleef strijden voor wat het waard was en kreeg op het natte veld een paar kansjes. Aan de andere kant hielp Con Zelo een paar grote mogelijkheden om zeep. In de slotfase kwam Joost van Heerwaarden nog in het veld voor Marcel Boone. De Hoornders zijn nog niet veilig. Zondag spelen ze in Heerhugowaard een cruciale wedstrijd tegen de belangrijkste concurrent, WMC.