Start van de Koningsloop in Oosterend afgelopen vrijdag.
Start van de Koningsloop in Oosterend afgelopen vrijdag. Foto: Gerard Timmerman

Grote drukte bij Koningsloop

Hardlopen leeft in Oosterend, helemaal als de omstandigheden ook nog eens geweldig zijn. Dat bleek tijdens de Koningsloop, die vrijdagavond werd gehouden. Er deden 101 lopers mee.

Maar liefst 56 kinderen schreven zich in voor de 1000 meter door het centrum van het dorp en ook langs het parcours was het een drukte van belang. Voor de tijdwaarneming was het lastig het grote aantal tegelijk binnenkomende kinderen goed te registreren. Bij de jongens tot en met 9 jaar was Ties Kraanen veruit de beste in 3.29. Achter hem werd er om de tweede plek gestreden tussen Wiebe Zoetelief en Karst en Ivar Boogaard. Uiteindelijk ging Karst er met tweede plek vandoor, het verschil tussen Wiebe en Ivar was op de streep, door de hectiek, niet te zien. Daardoor eindigden ze beiden op de derde plaats. Bij de meisjes in deze leeftijdsgroep kon Sofie Vlaming op het hoogste podium klimmen. Thirza Schulze werd nipt voor Fleur Zoetelief tweede. Bij de jongens van 10 tot en met 12 jaar was het een uitgemaakte zaak. Dorus Overmaat won ruim voor Martijn van der Vis in 3.11. Ruben Kager volgde in 3.37. Bij de meisjes won Marieke Maasland uit Epe. Zij was zeven seconden sneller dan Jasmijn Baptist. Babs de Haan werd derde. Bij de jeugd van 13 tot en met 16 jaar over 1710 meter was Dennis Niepel uit De Koog veruit het snelst in 6.34, bij de meisjes ging de eer naar Annouk Eldering uit Oosterend in 9.37. Wout Legierse leverde een mooie prestatie door op deze afstand 7.43 te lopen. Volgend jaar kan hij met gemak de dubbele afstand aan. De wedstrijd voor de vrouwen ging over drie ronden, in totaal 5130 meter. Laurien Bakker liep als een haas en kon met 23.59 de eerste prijs in omtvangst nemen. Lisa Hochstenbach en Daphne Ruysendaal kwamen gezusterlijk over de finish in 24.25 en werden tweede en derde. Bij de mannen over 8550 meter ging Jaap Witte met de eer strijken in 28.35, Coen Schoonheden volgde in 32.20, Ger Vlaming werd derde. De volledige uitslag staat op www.avtexel.nl.


Meierblis Oosterend

De meierblis van Oosterend wordt woensdag iets na 19.00 uur in brand gestoken. Om 19.00 uur vertrekt vanaf de Koningslinde aan de Achtertune een fakkeloptocht naar de blis aan de weg naar Nieuweschild.