Koningsloop Tijdrijden

Op vrijdag 25 april, één dag voor Koningsdag, wordt in Oosterend voor de 33ste keer de Koningsloop gehouden. De start is bij De Bijenkorf. De inschrijving start om 18.15 uur in het dorpshuis, ingang Bijenkorfweg.

De jeugd 10 t/m 12 jaar start om 19.15 uur, de jeugd t/m 9 jaar start één minuut later. Het rondje is ongeveer 1000 meter. De prijsuitreiking van de jeugdloop is direct na de loop in de Bijenkorf. Het rondje loopt: Bijenkorfweg, Mulderstraat, Vliestraat, Oesterstraat, Kerkplein, Peperstraat, Bijenkorfweg. Volwassenen starten om 19.45 uur vanaf De Bijenkorf. Het rondje is hetzelfde als vorig jaar; Start: Bijenkorfweg, Mulderstraat, Vliestraat, Oesterstraat, Achtertune, Ankerstraat, Peperstraat, Bijenkorfweg. Het is zo ongeveer 1700 meter. De prijsuitreiking van de senioren is na afloop van de loop in de grote zaal van het Dorpshuis, waar ook een door het Dorpshuis gesponsord drankje of ijsje genuttigd kan worden.

Jongen en meisjes van 13 tot en met 16 jaar en recreanten lopen 1700 meter (één ronde), Recreanten 3400 of 5100 meter (twee of drie ronden) en masters 8500 meter (5 ronden). Het inschrijfgeld bedraagt €4,- voor volwassenen, jeugd t/m 16 jaar betaalt €2.-. Leden van de atletiekvereniging genieten voordeel. Verkeer wordt verzocht het parcours zo veel mogelijk vrij kunt houden.

Wielrenners kunnen zich voorbereiden op het NK tijdrijden voor vrije renners dat op zaterdag 6 september wordt verreden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.wstexel.nl.

Een bijzonder onderdeel is de strijd om de Texelse bedrijvenbokaal. Texelse bedrijven of vestigingen kunnen met teams van minimaal drie sportieve medewerkers meedoen. De individueel gereden tijden van de drie snelste fietsers uit elk team worden bij elkaar opgeteld. Al vele jaren is dit een populaire 'wedstrijd in een wedstrijd'. Om met collega's samen naar de tijdrit toe te werken, blijkt een grote stimulans voor de teamgeest binnen bedrijven. Het gaat daarbij niet alleen om het winnen, meedoen is minstens zo belangrijk. De tijdrit gaat over 29 km langs de dijk tussen Oudeschild en De Cocksdorp. Bij het NK tijdrijden in 2013 volbracht kampioen Sytse Leenstra uit Delft de rit in slechts 36 minuten en 47 seconden, de snelste tijd tot dusver. Marion Gerssen uit Beuningen zette bij de vrouwen eveneens een scherpe tijd neer: 42.29. Snelste Texelaar was Niels Bakker in 42.40, net boven de 40 km/uur. De kosten bedragen €15,- per deelnemer, inclusief huurtransponder (€12,- voor degenen die er zelf al eentje hebben). Nieuwe bedrijven van harte welkom. Aanmelden kan ook via een e-mail naar de organisatie: wielercomite@hccnet.nl.