Mijlpaal voor

Eilandschutters

Handboogvereniging Eilandschutters heeft dit jaar voor het eerst in het 40-jarig bestaan een rayonkampioenschap toegewezen gekregen.

Dit is mede te danken aan de grondige aanpassingen die het laatste jaar in de accommodatie zijn doorgevoerd. Naast een vloer, compleet met banen, is ook de verlichting van doelpakken op orde gemaakt en zijn de oude TL-buizen en een scala van spotjes vervangen door energiezuinige LED-verlichting met een egaal lichtschijnsel. Het vervangen van de doelverlichting was naast de schiettechnische verbetering een onderdeel van het actieplan het hele schietsportcentrum zo energiezuinig mogelijk te maken en zodoende bij te dragen aan het programma dat er voor moet zorgen dat Texel in 2020 zelfvoorzienend en energieneutraal is. De uitvoering is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de RABO-ton. Naast het organiseren van de rayonkampioenschappen is er bij de Eilandschutters niet stil gezeten. De laatste zes weken is er in nauwe samenwerking met de OSG een introductieles handboogschieten gegeven aan 193 brugklassers om hen zodoende kennis te laten maken met de handboogsport. Gelet op de vele positieve reacties kan dit project als succesvol worden beschouwd en er gaan stemmen op dit volgend jaar weer te doen.


Ger de Jongtoernooi

Nina van Dijk en Sieb van der Vis hebben zaterdag in Oosterend het Ger de Jongtoernooi gewonnen.

Aan dit toernooi doen de beste turners van alle Texelse verenigingen mee, al had GVT dit jaar afbericht gedaan. De prijzen werden uitgereikt door Ger de Jong, naamgever van het toernooi, die ook de bijbehorende oorkondes had gekalligrafeerd.

Uitslagen:

Meisjes: Groep 3/4: 1.Sofie Vlaming, 2.Roos Zegel, 3.Frederique Witte. Groep 5/6: 1.Marel Boot, 2.Deessie Burgman, 3.Lynn Dros. Groep 7/8: 1.Nina van Dijk, 2.Storm van der Vis, 3.Marije Bakker. Voortgezet onderwijs: 1. Lillian Visser en Judy Daalder, 2.Maaike de Graaf, 3.Lotte Bakker.

Jongens: Groep 3/4: 1.Morris Hemelrijk, 2.Wiebe Zoetelief, 3.Ryan Brouwer. Groep 5/6: 1.Sander Kortekaas, 2.Dani Marin Hidalgo, 3.Pieter Bonne en Hendrik Broekman. Groep 7/8: 1.Ben Bakker, 2.Gerbrandt de Wit, 3.Dorus Overmaat. Voortgezet onderwijs: 1. Sieb van der Vis.