Hotel Greenside bij beste leerbedrijven

Hotel Greenside uit De Koog hoort tot de drie beste leerbedrijven van Nederland. Het greep maandag 14 april tijdens het uitreikingsfeest in Bleiswijk nét naast de eerste prijs.

Met de nominatie schrijft het Greenside-team, onder leiding van Karin Berger en Gerjan Hebers, geschiedenis. Voor het eerst sinds lange tijd staat er een horecabedrijf in de top 3. Friesland Campina Domo, de zuivelfabriek uit o.a. Borculo, is de winnaar. De bedrijfsleiding kreeg de prijs uit handen van Minister van OCW Jet Bussemaker. Hotel Greenside maakt samen met Gielissen Interiors & Exhibitions in Eindhoven de top drie compleet. Bouke Weber, general manager van Hotel Groep Texel, waarvan ook Greenside deel uitmaakt, is trots. 'Dit is echt een prestatie. We hebben net niet gewonnen, maar voelen ons wel winnaar. Maandagavond hebben we met alle mensen die bij Greenside werken bij elkaar gezeten en gevierd dat we dit met elkaar hebben bereikt.' Berger en Hebers beschrijven kort het verhaal achter de goed naam als Leerbedrijf: 'We zijn voor leerlingen niet alleen hotelmanagers, maar voor een belangrijke periode in hun leven ook hun vader en moederfiguur. We leiden hen op én leren hen om goed voor zichzelf te zorgen.'


Programma en foto's van Koningsdag

Om in de krant van donderdag 24 april een zo volledig mogelijk overzicht te kunnen geven van de activiteiten op Koningsdag, verzoekt de redactie organisaties en instanties hun evenement voor woensdag 23 april door te geven via e-mailadres redactie@texelsecourant.nl. Foto's van Koningsdag kunnen tot maandag 28 april worden toegestuurd.


Eerste hulp bij groen

Bestaande of nieuwe initiatieven op het gebied van natuurbeheer of dierenbescherming, komen in aanmerking voor ondersteuning van het IVN.

Het IVN houdt op 12 juni een bijeenkomst 'Eerste hulp bij groen' met specialisten die adviezen geven en die de initiatiefnemers in contact brengen met natuurorganisaties, NGO's, waterschappen, universiteiten, beleidsambtenaren en bedrijfsleven. Organisaties die deze bijeenkomst willen bijwonen, kunnen tot 22 mei hun initiatief aanmelden. Een jury selecteert de beste 25 inzendingen. Meer informatie is te vinden via www.ivn.nl.