Winst voor damesteam Texel'94

Het damesteam van Texel'94 heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Wiron VR1 met 5-1 gewonnen.

Na vorige week kostbare punten te hebben verspeeld, moest er gewonnen worden om op koers te blijven voor het kampioenschap. Met enkele geblesseerde spelers, maar toch completer dan een week eerder, stond van tevoren vast dat er hard gewerkt moest worden om de punten op het eiland te houden. Wiron was zeker in het begin feller op de bal en wist in het eerste kwartier veel kansen te creƫren. Maar keeper Tahnee Guldemond was scherp en wist haar doel schoon te houden. Ook Texel'94 kreeg kansen, maar net als vorige week kwamen de belangrijke ballen elke keer net niet aan. Een kwartier voor rust kreeg Annie Brouwer de bal uit een prachtige voorzet van Mara Huizinga voor haar voeten en, koelbloedig als altijd, wist ze deze keurig in de touwen te werken. Als antwoord brak Wiron door de verdediging en de rechtsbuiten wist met een loeihard schot op slag van rust de gelijkmaker te scoren. De tweede helft toonde een feller Texel'94, dat gaandeweg het overwicht kreeg. Er werd goed samengespeeld en gecommuniceerd, waardoor het team als de geoliede machine uit het begin van het seizoen ging werken. Het duurde niet lang voor Wiron tegen een achterstand aan keek. Het doelpunt werd gemaakt door Yessica Haker, die de bal bloedzuiver en kaarsrecht binnen wist te schieten en de keeper van Wiron kansloos liet. Hierna werd nog driemaal gescoord, door Annie Brouwer, Yessica Haker en Isabel Schermer. Door verlies van concurrent VZV staat Texel'94 met een wedstrijd minder gespeeld met twee punten voorsprong aan kop.

Kampioenswedstrijd

schakers En Passant

Het bondsteam van schaakclub En Passant speelt zaterdag 19 april in hotel Den Burg de kampioensmatch tegen Schaakmat uit Zuid-Scharwoude.

Bij winst promoveert En Passant naar de eerste klasse van de Noord-Hollandse Schaakbond. Enkele jaren geleden speelde de club ook korte tijd in deze klasse, die wordt bevolkt door topspelers van de grotere clubs uit de Noordhollandse steden. Dit duurde tot enkele spelers het team verlieten. En Passant, hoe bescheiden in ledenaantal ook, beschikt nu opnieuw over een zeer sterk team dat in staat moet worden geacht in de provinciale top volwaardig mee te kunnen draaien. De spelers hebben een hogere rating dan hun opponenten uit Zuid-Scharwoude, maar dat moet nog wel verzilverd worden. De wedstrijd duurt van 13.15 tot 16.45 uur.