Luc Kedde van De Koog in actie tegen  Kaagvogels.
Luc Kedde van De Koog in actie tegen Kaagvogels. Foto: Willem Sangers

Ruime zege De Koog in sportief duel tegen Kaagvogels

Tijdens een sportieve wedstrijd heeft SV De Koog simpel gewonnen van laagvlieger Kaagvogels.

S.V. De Koog kreeg al in de begin fase vier grote kansen, de grootste voor Daan Eelman die een diagonaal afstandsschot via de binnenkant van de paal het veld weer in zag gaan. Het duurde tot de 19e minuut tot Andries Kuip een mooi opgezette aanval voortzette op Bartjan Grisnigt die de 1-0 aantekende. De mooiste van de wedstrijd was die in de 38-ste minuut van Daan Eelman die de bal van twintig meter in de kruising ramde. S.V. De Koog rook meer want vier minuten later was het weer raak via Bartjan Grisnigt 3-0. In de 40e minuut kreeg De Koog een penalty door een overtreding in de zestien. Bartjan Grisnigt benutte de geboden kans, 4-0. De tweede helft het zelfde beeld, De Koog die de wedstrijd bepaalde en kansen in overvloed kreeg. In de 54-ste minuut maakte Ben Siebinga ook zijn treffer en ondanks een dozijn vol kansen vonden beide ploegen het wel welletjes. Coach jan Loew was tevreden met de uitslag: 'we hebben verdiend gewonnen, over het veldspel was ik redelijk tevreden en van de inzet van de ploeg heb ik weer genoten.'

ZDH onderuit

ZDH heeft zondag in een matige wedstrijd van Hollandia T verloren. In Tuitjenhorn bleef de schade voor rust nog tot 1-0 beperkt en werd bovendien de gelijkmaker onterecht afgekeurd. Na de rust liep de thuisploeg uit naar 4-0. Twee tegentreffers in de slotfase gaven de eindstand nog een dragelijk aanzien: 4-2. Coach Gerard Boogaard had door blessures wederom een smalle selectie tot zijn beschikking. Op de reservebank zat maar één speler: oud-keeper Chris Stolk. Toen titelkandidaat Hollandia T al na tien minuten op voorsprong kwam, was duidelijk dat ZDH een moeilijke middag tegemoet ging. De Zwaluwen herpakten zich echter knap, al was het spel door het veelvuldig gebruik van de 'lange bal' niet geweldig. Na een half uur leek het zowaar 1-1 te worden. Mike de Bruijn zette aan de linkerkant de verdediging van Hollandia T te kijk en gaf vanaf de achterlijn een prima voorzet op Marcel Boone, die eenvoudig kon afronden. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af. De bal zou bij de voorzet al over de achterlijn zijn gegaan. Dat was volgens De Bruijn pertinent niet waar. Even later was Boone met een volley opnieuw dicht bij een doelpunt. Ook al doordat veel spelers aan het eind van een zwaar seizoen last hebben van allerlei lichte blessures, wilde het na de thee niet meer vlotten.

ZDH vocht voor wat het waard was, maar Hollandia T was gewoon beter. Na een uur werd het uit een mooie voorzet 2-0 en een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. In een duel in het strafschopgebied ging zowel Hans Berbée als zijn tegenstander onderuit en besloot de scheidsrechter tot een penalty. Deze werd feilloos benut. Drie minuten voor tijd werd het ook nog 4-0. In de laatste twee minuten scoorde ZDH zowaar twee keer. Uit een corner van Remco Boogaard kopte Jelmer Bomas de bal door naar Boone, die er alleen nog maar zijn hoofd tegen hoefde te zetten. In de slotminuut werd het 4-2, toen De Bruijn uit een voorzet van Hidde Struick binnentikte. Door de nederlaag van hekkensluiter Duinrand S bij Hugo Boys kan ZDH niet meer rechtstreeks degraderen. De ploeg is echter nog niet veilig. Nog vijf ploegen moeten proberen aan de voorlaatste plaats en daarmee aan de nacompetitie te ontsnappen.