Jongeren zijn druk bezig met de bouw van een zeepkist.
Jongeren zijn druk bezig met de bouw van een zeepkist. Foto: Remkje Mulder

Jongeren weer creatief op stoom

In Kunstschuur Udjat in Oosterend kwamen zaterdag weer diverse jongeren af op het Bouwlab. Hier krijgen ze de ruimte dingen te ontdekken en te maken.

Deze zaterdag werd er onder meer gewerkt aan een zeepkist, een boekenkast en een alarmsysteem. 'Dat is het mooie van Bouwlab, dat de kinderen hun eigen projecten kunnen bedenken en uitvoeren en elkaar hierbij helpen en stimuleren', laat de organisatie weten. Bouwlab is bedoeld voor kinderen die graag technisch bezig zijn of dat zouden willen zijn. Kinderen die hun mouwen op willen stropen om samen met anderen hun ideeën om te zetten in iets tastbaars. De volgende bijeenkomst is zaterdag 17 mei, mensen kunnen zich aanmelden bij Klarina Combé van Kunstschuur Udjat in Oosterend. Deelname kost €12,50.


Zoetelief wint

Kees Zoetelief heeft zondag het jaarlijkse Palmpasentoernooi van de Jeu de boulesclub uit Den Burg gewonnen. Op de banen achter zwembad Molenkoog versloeg hij zijn 24 tegenstanders.

De eerste drie geëindigde spelers ontvingen een attentie voor hun prestatie in de vorm van chocolade paaseieren. De uitslag: 1. Kees Zoetelief (saldo + 14), 2. Gerard Schraag (+ 11) en 3. Ton Koopmans en Fenny Spanhaak (+ 10). Voor de meeste spelers was het een goede oefening voor het eerste ledentoernooi van zaterdag 17 en 24 mei in Den Burg.