Blijdschap bij Texel'94 na een doelpunt van Jesper Arkenbout.
Blijdschap bij Texel'94 na een doelpunt van Jesper Arkenbout. Foto: Willem Sangers

Texel'94 wint van aartsrivaal JVC in spannende wedstrijd .

Een tot het uiterste geladen Texel'94 heeft zondag met 2-1 gewonnen van aartsrivaal JVC uit Julianadorp.Reeds vanaf het eerste fluitsignaal zat Texel'94 er bovenop en de ploeg gaf geen strobreed weg.

Al in de zevende minuut wist Texel'94 gevaarlijk te worden, toen de keeper van JVC een schot op doel niet klemvast wist te pakken. Er volgde een fase met veel vrije trappen en hoekschoppen in het voordeel van JVC, maar dit leidde niet tot scoringskansen. De ploegen leken aardig aan elkaar gewaagd en pas na een klein half uur ontstond er enige opwinding toen Ralph Slik een vrije trap in het muurtje van JVC knalde. De afvallende bal werd echter tegen het aluminium geschoten en verdween over het doel. Aan de andere kant maakte keeper Alexander Smit van Texel'94 een vrije trap van een der schuttters van JVC onschadelijk, zodat de openingstreffer uitbleef. In de volgende fase verdween ook een mislukt schot van Steffan Vlaming over het vijandelijke doel. Texel'94 kreeg in de slotfase van de eerste helft nog enige scoringskansen, maar een treffer bleef uit. Kort voor de rust moest de geblesseerde Jaap Duin zich laten vervangen door Tom de Lugt. Duin heeft waarschijnlijk een zweepslag opgelopen in een duel met een tegenstander.

Aan het begin van de tweede helft kon Texel'94 met de wind in de rug meteen druk zetten op de verdediging van JVC, die alle zeilen moest bijzetten om de Texelse voorwaartsen van scoren af te houden. Schoten van Ralph Slik en Lesley Koning zorgden voor veel dreiging en Texel'94 was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij. Maar hoewel er een doelpunt in de lucht hing, duurde het nog geruime tijd voor de score werd geopend. Na een uur spelen kon de bal op het nippertje van de doellijn van JVC worden getrapt en pas in de 63ste minuut viel eindelijk de verdiende Texelse treffer. Jesper Arkenbout kopte de assist van Steffan Vlaming tegendraads in de verre bovenhoek van het doel van JVC en zette de stand op 1-0. Marco Koorn werd kort hierna vervangen door Niels Dubbelt en in het vervolg schoot Ralph Slik van afstand nog eens over het doel van JVC. Omstreeks de 70ste minuut kwam de gelijkmaker vrijwel uit de lucht vallen toen een schot van spits Patrick Been van JVC keeper Smit van Texel'94 kansloos liet. De Texelse ploeg deed er echter bij 1-1 nog een schepje bovenop en al in de 73ste minuut kwam het team weer op voorsprong toen Sander de Haan door Steffan Vlaming de diepte werd ingestuurd en op beheerste wijze de keeper van JVC in de luren wist te leggen. Lesley Koning werd kort voor het einde nog gewisseld voor Pieterjan Eelman en het eindsignaal van scheidsrechter Poortier uit Amsterdam werd door de aanhang van Texel'94 met groot gejuich begroet. Het Texelse team had voor elke grasspriet gevochten en staat nu op drie punten afstand, doordat koploper Spirit'30 gelijk speelde. Zondag 27 april staat de uitwedstrijd tegen West Frisia in Enkhuizen op het programma.