Promotiewedstrijden voor Tevoko

Het damesteam van Tevoko moest zaterdag met 4-0 of 3-1 winnen om de promotiewedstrijden veilig te stellen. Tegenstander Wham Wham uit Zwaag maakte het nog spannend door de tweede set te winnen, maar het sterkere Tevoko pakte uiteindelijk met 3-1 de winst.

Tevoko begon sterk en het eerste punt was meteen een killblock van Joannie van Elk. Daarna werden om en om punten gescoord uit moeilijke services en harde aanvallen. Tevoko speelde rustig en beheerst en was op alle fronten het betere team. De eerste set werd dan ook met 25-13 gewonnen. In de tweede set keek Tevoko meteen tegen een kleine achterstand aan, waardoor wat spanning om de hoek kwam kijken. Er werden fouten gemaakt, het plezier verdween en er werd mat gespeeld. Toch kon Tevoko bijblijven. Her en der werden punten bij elkaar gesprokkeld, maar niet genoeg om de set te pakken. Wham Wham won met 23-25. Ook in de derde set speelde Tevoko mat en net als in de tweede set werden onnodige fouten gemaakt. De stand ging gelijk op, maar het enthoisiasme van de afgelopen weken was ver te zoeken. Na een time-out aan het einde van de set ging de knop om en Tevoko pakte overtuigend de laatste punten en won met 25-22. Hierna ging Tevoko vol goede moed en positief het veld weer in voor de vierde set. De spanning was verdwenen en er werd vol overgave gespeeld. Wham Wham kwam er niet aan te pas en Tevoko won met 25-10. Deze overwinning was voldoende om de derde plaats te behouden, die geeft recht op promotiewedstrijden. Deze worden donderdag gespeeld in Amsterdam. Tegenstanders zijn Spaarnestad 2 en Armixtos. De winnaar komt volgend jaar uit in de derde divisie.

Op tijd voor nastoot

Nog net voordat het aangrijpende winterseizoen ten einde is, arriveerde Piet Zijm vanuit zijn vakantiebestemming, waar het groen nog groener was dan het Cocksdorpse biljartlaken, in de veilige haven van De Doorstoot. Precies op tijd voor de nastoot, kan je zeggen. Ofschoon uitgeput na een reis van dertig uur meldde hij zich aan de tafel. Wát een sportman. Hij kon genoeg kracht opbrengen voor één partij, waarin hij werd verpletterd door Heemskerk, op zich geen schande. Verder vermaakte hij ieder met mooie en vooral luide verhalen, die de clubleden deden concluderen: Ja, hij is waarlijk herrezen.

Uitslagen: Saal-M. Boon 2-4, Van der Kooy-Huizing 2-4, Smit-Weel 0-2, Heemskerk-Zijm 4-0, Homan-Huizing 4-0, M. Boon-Weel 4-0, Saal-Van der Kooy 4-0, Heemskerk-Smit 4-0, Huizing-M. Boon 4-0, Smit-Van der Kooy-4-0, Heemskerk-M. Boon 0-4.