Pannatoernooi

in Oosterend

Op het pannaveld achter dorpshuis De Bijenkorf wordt op zondag 13 april een pannatoernooi gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd door Young 4 Ever in samenwerking met vele vrijwillgers en begint om 13.00 uur.

Eerst wordt het veld speelklaar gemaakt en de organisatie nodigt iedereen uit om te komen helpen. Om 14:00 uur gaan we beginnen met het toernooi. Ter plekke kan men het team van vier opgeven. DJ Mike Jagger is aanwezig voor lekkere beats. Vanaf nu zal deze activiteit jaarlijks plaatsvinden en gaat er gestreden worden om de Strender wisselbeker! De organisatie is benieuwd hoeveel talent er in Oosterend te vinden is. Meer informatie is te verkrijgen via info@young4ever.nl


Winkel informateur

Na het stuklopen van de coalitiebesprekingen tussen Texels Belang, VVD en de PvdA heeft de VVD Fred Winkel aangesteld als informateur die nog deze week met alle partijen zal spreken.

'Hij zal hierbij op basis van inhoudelijke programma's tot een advies over de meest kansrijke coalities komen, die kunnen rekenen op steun van de meerderheid van de kiezers, met aandacht voor bestuurskracht, onderlinge verhoudingen en de maatschappelijke opgaven waar de gemeente Texel voor staat', laat de VVD weten in een persbericht. De verkennende gesprekken stonden voor gisteren en vandaag op de planning. Tijdens deze gesprekken is onder meer aandacht voor de verkiezingsprogramma's, speerpunten van de partijen, eventuele breekpunten en wensen waar het samenwerkingen betreft. De informateur verwacht uiterlijk 15 april een advies te kunnen geven over de meest kansrijke coalitie.


Hondenflyer

Gemeente, Staatsbosbeheer en VVV Texel brengen gezamenlijk hondenflyer uit, die de hondenbezitter in één oogopslag laat zien wat hij wil en moet weten.

Op veel plaatsen mogen honden los lopen, vaak afhankelijk van het seizoen. Rennen over het strand, mag dat eigenlijk wel? En zo ja, waar en wanneer? En mag de hond ook loslopen in het bos of langs de schapenweiden? De nieuwe hondenflyer geeft hier antwoord op en is zowel handig voor eilandbewoners als toeristen. De flyer is gratis verkrijgbaar bij de VVV, Ecomare, gemeente en diverse logiesverstrekkers.