De Nieuwe Lichting, met in het midden Marko Koorn.
De Nieuwe Lichting, met in het midden Marko Koorn. Foto: Gerard Timmerman

Marko Koorn in Nieuwe Lichting

De Nieuwe Lichting, de band met zanger Marko Koorn, verzorgt vrijdag 11 april een optreden in café Sjans in De Koog. De Gronings/Texelse formatie bracht 21 maart haar debuutalbum uit, alsmede de clip van de single 'Nieuwe dag', die op Youtube is te bekijken.

Marko Koorn kennen we als zanger van meerdere bands, zoals vrij recent de Texelse coverband @Last. Samen met gitarist/songwriter Jelle de Valk en drummer Jan Jaap Breukelman uit Groningen is hij een nieuwe weg ingeslagen. 'Drie gewone jongens, maar met een heel bijzonder bandje', zeggen ze zelf. In 2012 en 2013 werd de band gevormd en het album opgenomen, met daarop twaalf eigen nummers. De liedjes zijn Nederlandstalig en gaan over alledaagse zaken, zoals tijd, liefde, maar ook verlies en machteloosheid. De arrangementen en liedjes doen soms denken aan buitenlandse producties. 'Sfeervol, gevoelig, catchy, maar ook energiek 'in your face'. Nederpop met een rauw rock-randje. De één hoort een gelijkenis met BLØF, de ander met De Dijk, Jeroen van de Boom of anderen. 'Je kunt er alle kanten mee op, ik voel me er lekker bij', vertelt Koorn, die sinds vorig jaar Residentie Califorië runt, maar ook stiekem hoopt een hitje te scoren. Dat is niet ondenkbeeldig, 'Nieuwe dag' ligt lekker in het gehoor en is typisch zo'n nummer dat blijft hangen. Leuke bijkomstigheid is dat de clip op Texel is opgenomen, de plekjes zijn makkelijk te herkennen. Naast de try out vrijdag in Sjans (gratis toegankelijk), liggen er voor De Nieuwe Lichting meerdere optredens in het verschiet. Zaterdag 26 april (Koningsdag) de kick off op de Grote Markt te Groningen (vóórprogramma van De kast) en zaterdag 17 mei in de Musicclub te Kampen (met Miss Montreal en Douwe Bob). Het album is te bestellen via Bol.com.


Spring Lights!

Stichting Young 4 Ever en Question Plaza organiseren het feest Spring Lights! Spring Lights is aanstaande zaterdag op 12 april van 20:30 tot 00:00 uur. De leeftijd is 12 t/m 16 jaar en de entree is helemaal gratis. Dj B-Linq en DJ Glenn zorgen voor lekkere top 40 muziek. Voor meer informatie: info@young4ever.nl