Herenteam Tevoko herpakt zich

Het herenteam van Tevoko werkt toe naar een ware apotheose van het seizoen. Na een serie van acht nederlagen op rij wist het team de laatste twee wedstrijden weer te winnen.

Na de 3-2 thuisoverwinning op het Alkmaarse Alvoco vorige week keerde het team zaterdag met een winst van 1-3 op VCC92 vanuit Wormer terug naar huis. Of dit genoeg is voor direct lijfsbehoud in de eerste klasse zal volgende week moeten blijken, maar er liggen wel weer mogelijkheden open. Na een serie nederlagen was Tevoko flink gezakt op de ranglijst en zelfs in degradatienood gekomen. Met de winst op VCC92 is het team weer op een veilige negende plek beland, met net zoveel punten als Madjoe 4, maar met een beter setgemiddelde. Volgende week zal Tevoko dus in ieder geval het resultaat van Madjoe moeten evenaren. In de warme sporthal van Wormer was aanvankelijk weinig van deze spanning te merken. VCC92, dat bij winst een theoretische kans had rechtstreekse degradatie te ontlopen, maakte in de eerste set dusdanig veel fouten dat Tevoko aan een sterke service genoeg had om de setwinst binnen te halen. Met 16-25 werd een eenvoudige overwinning behaald. Ook in de tweede set leek er geen vuiltje aan de lucht. Tevoko liep moeiteloos uit naar 3-8 en rekende zich al rijk. Te vroeg, want VCC92 begon na een time-out meer tegenstand te bieden. Zowel aanvallend als verdedigend het toch wel wat in hun mars te hebben en het spelbeeld draaide volledig. Nu had Tevoko moeite aanvallend te scoren en via 22-22 pakte VCC92 met 25-22 alsnog de set. De spanning had zijn weerslag op het spel van Tevoko. Irritaties onderling en naar de eenzijdig fluitende scheidsrechter zorgden in de derde set voor een flinke achterstand (11-6). Een time-out zette de neuzen echter weer allemaal in de goede richting en met name aanvallend werd het verschil gemaakt. Op 20-20 kwam Tevoko weer langszij om direct door te stomen naar de setwinst; 22-25. Daarna volgde een uiterst curieuze vierde set. Gezien het resultaat van concurrent Madjoe moest ook deze set gewonnen worden. Tot 14-14 ging het gelijk op, waarbij geen van beide teams het verschil kon maken. Een uitstekende servicebeurt van 9 punten op rij van Berry Koning leek Tevoko de fel begeerde winst te bezorgen, maar op 16-24 (9 matchpoints!) stokte de volledige aanval. Op het moment dat bijna alle matchpoints opgebruikt waren, bracht een half mislukte smash toch nog de volle winst; 23-25.

Tevoko kan het seizoen nog redden in de laatste thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde VVA uit Alkmaar. Madjoe speelt een dag eerder en met dit resultaat in het achterhoofd weten de spelers in ieder geval wat er van het verwacht wordt.