Met IVN wandelen over begraafplaats

Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) houdt donderdag 10 april een wijkwandeling over en om de algemene begraafplaats in Den Burg.

Tijdens de wandeling wordt gekeken naar de begroeiing en de bomen die bij een begraafplaats horen en er is aandacht voor de verstilde sfeer. Ook wordt naar de aanwezige vogels gekeken en geluisterd. De wandeling wordt geleid door Caroline Wegkamp van het IVN en begint om 19.30 bij de hoofdingang van de begraafplaats aan de Kogerstraat. Deelname is gratis. Voor meer informatie, www.inv.nl/afdeling.texel.


Oefenprogramma voor mantelzorgers

Om mantelzorgers beter toe te rusten voor hun taak, verzorgen fysiotherapeut Margo Noom en ergotherapeut Ruben van Vliet in samenwerking met Texels Welzijn een speciaal oefenprogramma . Zelf doen en ervaren zal hierbij centraal staan.

Het programma bestaat uit vier dagdelen en wordt aangeboden in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend op de donderdagochtenden 1, 8, 15 en 22 mei, steeds van 9.30 tot 11.30 uur. Door een financiƫle bijdrage van Steunstichting het Groene Kruis Texel zijn er aan deelname geen kosten verbonden. Voor aanmelden of meer informatie: Texels Welzijn (tel. 312696) of Fysiotherapie Texel (tel. 312342).