Zaalvoetballers

naar kwartfinale

Zaalvoetbalteam Texel'94, de kersverse kampioen van de hoofdklasse A, mocht het vrijdag opnemen tegen de nummer vijf van de topklasse, Vrone uit Sint Pancras. Door de promotie komt Texel'94 volgend seizoen ook uit in de topklasse, een mooie krachtmeting voor de ploeg van Martijn de Veij, met als inzet een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi.

Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong nadat doelman Ali Smit kansloos was op de diagonale inzet van de rechterkant. Texel rechtte de rug en repareerde de opgelopen schade binnen vijf minuten. In de zevende minuut werd Jesper Arkenbout onreglementair gevloerd en Pieter Jan Eelman verzilverde de penalty onberispelijk: 1-1. Een minuut later wist Eelman los te komen van zijn bewaker en schoof de bal in de lange hoek. Met de voorsprong op zak was er direct rust in de ploeg, Vrone maakte kennis met de kwaliteiten van Ali Smit, die wederom een schier onneembare vesting bleek. Acht minuten voor het einde van de eerste helft onderschepte Pim de Lugt een aanval en in de omschakeling vond hij Niels Dubbelt die verwoestend uithaalde met rechts: 1-3. In het begin van de tweede helft zorgde een tijdstraf ervoor dat Vrone met een man meer op veld kwam te staan, maar de defensie gaf geen krimp. Eenmaal weer vijf tegen vijf zorgde Pieter Jan Eelman voor de beslissing. Doelman Smit gooide de bal bij de spits in de voeten, deze draaide naar zijn favoriete linkerbeen en joeg de bal vervolgens in het dak van het doel. Met drie goals marge speelde Texel'94 de wedstrijd beheerst uit, al was het uitvallen van Ruben Duinker een streep door de rekening. Pas toen Vrone met een meevoetballende keeper ging spelen, moest Texel'94 nog een keer capituleren, maar in de problemen kwamen het team niet. Sterker nog, de grootste kansen waren voor er Texel'94 omdat Vrone alles-of-niets ging spelen. Omdat Lesley Koning en Pim de Lugt hun vizier niet op scherp hadden, bleef het lang bij twee doelpunten verschil. Totdat Jesper Arkenbout in de laatste minuut eindelijk de trekker overhaalde en de eindstand op 2-5 bracht. Texel'94 gaat dus in de koker voor de loting voor de kwartfinales. Vrijdag speelt Texel'94 de laatste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Wognum Nicols, aanvang 19.20 uur.

Pannatoernooi

Bij de Bijenkorf in Oosterend wordt zondag 13 april een pannatoernooi gehouden. Om 13.00 uur wordt begonnen met het speelklaar maken van het veld, het toernooi begint om 14.00 uur.

Op zondag 13 april organiseert stichting Young 4 Ever in samenwerking met vele vrijwilligers weer een pannatoernooi voor alle jeugd uit Oosterend. Om 13:00 wordt er verzameld op het pannaveld achter de Bijenkorf. We gaan het veld eerst weer speelklaar maken voor het seizoen en iedereen is bij deze uitgenodigd te komen helpen. Arnold van de Bijenkorf zorgt weer voor een heerlijke verfrissing. Om 14:00 uur gaan we beginnen met het toernooi, je kan je groep van 4 personen dan ter plekke opgeven. DJ Mike Jagger is ook aanwezig voor lekkere beats. Vanaf nu zal deze activiteit jaarlijks plaatsvinden en gaat er dus ook gestreden worden om de Strender wisselbeker! Wij zijn benieuwd hoeveel talent er in Oosterend te vinden is, graag tot dan! Voor meer info kun je altijd mailen naar info@young4ever.nl