Keeper Daniël Bakker van ZDH brengt redding.
Keeper Daniël Bakker van ZDH brengt redding. Foto: Willem Sangers

Hugo Boys te sterk voor ZDH

ZDH is er nog niet in geslaagd zich definitief in veiligheid te spelen. Op het veld in Den Hoorn was Hugo Boys, de nummer vier van de ranglijst, zondag veel te sterk. De eindstand werd2-4.

Al direct na de aftrap bleek Hugo Boys een levensgevaarlijke tegenstander. Regelmatig verscheen een speler alleen voor keeper Daniël Bakker, die er bijkans wanhopig van werd. Gelukkig leek het afronden de laatste twee weken niet op het trainingsprogramma van de gasten uit Heerhugowaard te hebben gestaan, want

100ste goal G-team

Na twee nederlagen op rij wist het G-team zaterdag Zwaluwen"30 met een 9-3 nederlaag terug naar Hoorn te sturen. Het zesde doelpunt in de wedstrijd betekende het 100ste competitiedoelpunt. Even na rust wist Kees van der Vis dit te scoren.

Al snel was duidelijk dat Texel'94 de betere ploeg was. Vele aanvallen werden opgezet, maar het scoren ging moeilijk. Kees van der Vis opende de score, maar door veel inzet kwam Zwaluwen'30 weer langszij. Mede dankzij het goede spel van debutant Adriaan van Liere wist Texel'94 nog voor de rust uit te lopen naar 5-2. Het gemis van topscorer Ricardo Blom was duidelijk merkbaar, maar toch liep Texel'94 uit naar 9-3, door doelpunten van Kevin Weldam (3), Kees van der Vis (3), Twan Weijers (2) en Robin Beekman.

meestal werd het doel (ruim) gemist of kreeg Bakker de kans zijn klasse te tonen. Geheel tegen de verhoudingen kwam ZDH halverwege de eerste helft op 1-0. Goed doorzetten van aanvoerder Bart Boogaard leverde een kans op voor broer Remco, die zijn 150ste competitieduel voor ZDH speelde. Hij werd nog gestuit, waarna het leer op zo'n acht meter van het doel bleef liggen. Bart was meegelopen en kon simpel scoren. Tien minuten later stond het alweer 1-1. Hans Berbée liet zich verschalken, volgens hemzelf als gevolg van een overtreding, waarna zijn tegenstander de bal koel langs Bakker schoof. Vlak voor rust kreeg ZDH nogmaals een grote kans. Jonas Leenhouts schoot op doel, maar terwijl de keeper al geklopt was, bracht een verdediger op de doellijn redding. Vlak na rust kwam Hugo Boys dan eindelijk verdiend op voorsprong. Mike de Bruijn werd op het middenveld van de bal gezet, waarna een splijtende pass op een van de spitsen volgde. Die scoorde door tussen de benen van de uitgelopen Bakker door te schieten. Nieuw balverlies, ditmaal door Jean-Pierre van den Biggelaar, leidde een paar minuten later tot 1-3. Een grote nederlaag hing in de lucht, maar ZDH bleef strijden voor een goed resultaat. Zowaar leidde dat in de slotfase nog tot 2-3. Het doelpunt kwam op naam van Jelmer Bomas, die de bal met veel gevoel in de bovenhoek draaide. Maar nog voordat het echt spannend werd, maakte Hugo Boys met een snelle counter aan alle onzekerheid een einde: 2-4.

Met nog vier ronden te spelen, staat ZDH negende, met vijf ploegen onder zich. De nummer laatst degradeert direct, de ploeg erboven moet zich nog bewijzen in de nacompetitie. Dat is nu WMC, dat vier punten minder heeft dan ZDH. Zondag staat opnieuw een zware wedstrijd op het programma. Tegenstander in Tuitjenhorn is dan Hollandia T, dat zondag door een nederlaag de koppositie moest afstaan.