Keeper Stefan Tijssen van SVO in actie.
Keeper Stefan Tijssen van SVO in actie. Foto: Willem Sangers

SVO toont karakter tegen AFC'34

SVO heeft de goede reeks van de laatste weken helaas niet kunnen voortzetten. De Oosterenders kwamen knap terug van een 0-2 achterstand, maar zagen AFC'34 toch met een overwinning naar Alkmaar vertrekken.

SVO miste naast de langgeblesseerde Wilco Keijzer ook Gaime Vlaming, Jacob Krijnen en Dave Witte. Vooral de laatste was een gemis op het middenveld waar AFC'34 de slag won. In de eerste tien minuten kreeg SVO meteen twee opgelegde kansen om op voorsprong te komen, maar de van een blessure teruggekeerde Jeroen Abma had het vizier niet op scherp. AFC'34 nam het spel gaandeweg de eerste helft in handen, maar kreeg pas na een half uur de eerste kans: een aanval via links werd van dicht bij de eerste paal binnengetikt. Het was aan keeper Stefan Tijsen te danken dat de score niet werd verdubbeld. Met een prachtige redding voorkwam hij de 0-2. AFC'34 bleek uiterst koel om te gaan met de weinige kansen die de ploeg kreeg. Tien minuten in de tweede helft leek AFC de wedstrijd te beslissen toen een fantastische knal vanaf de linkerkant als een raket in het doel verdween. SVO rechtte echter de rug en kwam op 1-2 nadat een voorzet vanaf rechts van Martijn Drijver bij de tweede paal werd binnengelopen door aanvoerder Dennis Daalder. AFC'34 wankelde en SVO profiteerde. De voor Ruud Hof ingevallen Edgar Klippel bood Martijn Drijver de kans om op te stomen in het strafschopgebied. De rechtermiddenvelder werd gehaakt en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Ed de Vries benutte de strafschop en trok de stand gelijk. Net als vorige week leek SVO een punt te pakken tegen een hoger geklasseerde tegenstander, maar vier minuten voor tijd ging het alsnog mis: een foute terugspeelbal werd onderschept en een speler van AFC'34 ging naar de grond. Opnieuw gaf de scheidsrechter een strafschop, die goed werd benut. Daarmee kwam de eindstand op 2-3. 'Je komt heel knap terug van een achterstand en dan mag je de wedstrijd eigenlijk niet meer weggeven. Dat het wel gebeurt, is een leermoment. Zulke ballen moet je onvindbaar wegknallen. Zuur dat je dan zo verliest, maar opnieuw heeft de ploeg karakter getoond, dit keer helaas zonder het gewenste resultaat', zei de coach na afloop.