Trainer Gerard Boogaard krijgt de felicitaties van de heer Aafjes, afgevaardigde van de KNVB.
Trainer Gerard Boogaard krijgt de felicitaties van de heer Aafjes, afgevaardigde van de KNVB. Foto: Willem Sangers

KNVB schiet bok met medailles

Vlak voor de wedstrijd tegen Hugo Boys kreeg ZDH zondag dan eindelijk de kampioensmedailles uitgereikt voor de titel die twee seizoenen geleden werd veroverd.

Pas onlangs, tijdens een vergadering met de Texelse clubs, gaf de KNVB toe dat dit ten onrechte nooit was gebeurd. Een bestuurslid van de bond kwam zondag speciaal naar Texel om dit recht te zetten. Toen hij de medailles met enig ceremonieel uitreikte, viel het de spelers direct op dat er wederom iets mis was. Volgens de inscriptie was ZDH de kampioen van het seizoen 2012/2013, terwijl dat dus 2011/2012 moest zijn. Desondanks werden de medailles in dank aanvaard.


Reumafonds

De collecte voor het Reumafonds die afgelopen week werd gehouden, heeft op het eiland €4,573,- opgebracht, bijna honderd euro meer dan vorig jaar. Het geld wordt gebruikt voor voorlichting, ondersteuning en onderzoek naar het voorkomen van reuma. Wie de collectant is misgelopen kan een gift overmaken via rekeningnr. NL86RABO0123040000. Voor meer informatie, www.reumafonds.nl.