Muziekfeest met 200 leerlingen

In de Burgemeester De Koninghal in Den Burg wordt vrijdag 11 april een groot concert gehouden door alle leerlingen die hebben deelgenomen aan het IMV-project van Artex.

Aan het concert wordt. meegewerkt door leerlingen uit groep 5 van de Thijsseschool, de Vrije School, de Fontein en de Vliekotter. Zij hebben dertien weken les gehad van docenten van Artex en hebben meegewerkt aan concertstukjes. De groep wordt versterkt door zes leden van fanfarekorpsen, die het project hebben ondersteund. Het geheel staat onder leiding van docenten van Artex. Leerlingen uit groep 4 van de genoemde scholen wonen de uitvoering bij, als voorbereiding op het volgend schooljaar, waarin ze zelf les zullen krijgen op een instrument. Deze leerlingen hebben onder leiding van docent Mathieu Vulto liederen ingestudeerd, die ze tijdens het concert zullen meezingen. Hieraan werken ook De Bruinvis, de Lubertischool en de Kompasschool mee. De presentaties van het IMV-project werden eerder per school gehouden. Dat nu voor een gezamenlijk presentatie is gekozen, heeft te maken met de studiedagen die enkele docenten van Artex volgden bij het Leerorkest van Amsterdam. Dit Leerorkest bestaat sinds 2005 en geeft leerlingen van basisscholen de kans een muziekinstrument te leren bespelen. IMV bestaat al 13 jaar en loopt daarmee ver op de troepen vooruit. Het Amsterdams Leerorkest heeft heel veel middelen gekregen om materialen en lesprogramma's te ontwikkelen, waar het IMV-project van Artex graag op meelift. Hierdoor beschikt Artex over uitgekiende muziekstukken waarmee kinderen kunnen leren in een orkest samen te spelen. Ze zaal gaat om 10.50 open voor publiek.


Actie voor stichting Paard in Nood

Belinda Waaijer uit Den Burg houdt zaterdag 12 april een inzamelingsactie voor de stichting Paard in Nood Spanje.

Deze stichting redt verwaarloosde en mishandelde paarden. De dieren worden van de eigenaar gekocht en liefdevol opgevangen. Als ze zijn opgeknapt, wordt een nieuwe eigneaar gezocht, onder andere in Nederland en Belgiƫ. Waaijer rijdt al meer dan tien jaar paard en is de trotse eigenaar van de pony Vos. Via haar oma kwam ze in contact met Laura Hoitsema van Stichting Paard in Nood Spanje. Omdat deze stichting afhankelijk is van giften, wil ze een inzamelingsactie houden. Meer informatie over de actie is te vinden op de Facebookpagina Texelaarvoorpaardinnood. Waaijer is te ook te bereiken via tel. 06-11972036.