Kinderen krijgen een pannenkoek.
Kinderen krijgen een pannenkoek. Foto: Gerard Timmerman

Pannenkoekenboot beetje klein

Het zou gekund hebben, een pannenkoekenboot in Oudeschild. Maar het idee kwam toch echt uit de dikke duim van Jolanda Helleman, Helga Betsema en Sanny Grisnigt. Ook het beeld op De Hors staat er niet.

De drie dames kwamen dinsdagavond 1 april wel met een bootje naar de haven, al stond die op een trailer achter een trekker. En ze deelden ook echte pannenkoeken uit, al kwamen die uit de magnetron. Er dook zelfs een pannenkoekenbezorger op bij De Kombuis, al gebeurde dat met een mandje achter op de fiets. Blijkbaar hadden velen het doorzien of te laat de krant gelezen, want echt druk was het niet. Maar de 'happy few' haden wel grote lol.

Wie zoekt naar het kunstwerk op De Hors, komt ook bedrogen uit. Het betrof een trucfoto van het schaalmodel van een ontwerp gemaakt door Marijke Bakker (haar tweede naam is Francien en meisjesnaam Visser) uit Den Burg. Ze is eerstejaarsstudent van de opleiding beeldhouwer/ruimtelijk vormgeven aan Créjat in Alkmaar. Ze kreeg de opdracht een ontwerp te maken voor een beeld in een landschap. 'Hiervoor heb ik een schaalmodel gemaakt.'