Wijzigingen

verkeerssituaties

B en w hebben diverse besluiten genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen en de parkeermogelijkheden beter te regelen, rekening houdend met de adviezen van de verkeerscommissie.

Er komen twee parkeerplaatsen voor gehandicapten op de haven van Oudeschild bij het Stoombootkoffiehuis. Dat past in het landelijke beleid om tenminste twee van zulke parkeerplekken te hebben per vijtig gewone parkeerplaatsen. Er komen verder gehandicaptenparkeerplaatsen op het parkeerterrein bij wooncomplex Beatrixlaan 45, bij 'De Texelse Reede' aan de Haffelderweg en bij Lieuwstraat 35 in Den Burg. De gehandicaptenparkeerplaats bij De Ruyterstraat 3 in Oudeschild wordt opgeheven omdat er geen behoefte meer aan is. Er worden (nog) geen parkeermaatregelen genomen langs de Naal in Den Hoorn om laden en lossen bij koffie-café Inn de Knip beter mogelijk te maken. De zaak krijgt opnieuw aandacht bij de besluitvorming over de toekomstige herinrichting van De Naal. Het eenrichtingverkeer in de Heemskerckstraat tussen Barentszstraat en Loodssingel blijft in stand. B en w menen dat de huidige eenrichtingmaatregel heeft geleid tot minder verkeer in de straat. De kruising Heemskerckstraat-Vlamkast wordt wel aangepast om de gewenste rijroute te verbeteren. Het eenrichtingverkeer op de Vlamkast tussen de Heemskerckstraat en het parkeerterrein wordt opgeheven. In de Wittekruislaan en omliggende straten komen nog geen parkeermogelijkheden voor vergunninghouders. Reden is dat er geen alternatief is voor bezoekers die willen parkeren; het parkeerprobleem wordt dan verschoven naar de aangrenzende wijk. Door de aanleg van het parkeerterrein bij de nieuwe Welkoopwinkel neemt de parkeerdruk waarschijnlijk af. Mogelijk zal het parkeren voor vergunninghouders dan opnieuw worden bekeken. In de Vogelenzang wordt door ander gebruik meer geparkeerd bij de praktijk voor fysiotherapie. Het college heeft daarom besloten het inrijverbod daar op te heffen en een parkeerverbod in te stellen. Er mag dan alleen in de aangegeven vakken worden geparkeerd.


Finale playbackshow

In dorpshuis De Hof aan de Nikadel in De Koog wordt zaterdag 5 april de finale van de Texelse playbackshows gehouden. De show begint om 19.00 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Er zijn optredens van de winnaars van de playbackshows die de afgelopen weken in Oudeschild, Den Burg, Oosterend, Den Hoorn en De Koog plaatsvonden.