Collectoren

mogen blijven

Hoewel strijdig met het bestemmingsplan mogen de zonnecollectoren op een woning aan de Slufterweg toch blijven. B en w vinden de landschappelijke verstoring niet ernstig en hebben laten meewegen dat de collectoren een bijdrage leveren aan de zelfvoorzienendheid van Texel.

Voor zonnecollectoren is over het algemeen geen vergunning nodig, maar in dit geval steken ze boven het dak uit waardoor de maximale nokhoogte wordt overschreden. De betrokkene kreeg alsnog een vergunning, maar de buren maakten bezwaar omdat ze het storend voor de omgeving vonden. Ze wezen er op dat de vergunning niet juist was uitgevoerd. Het zou om een puntdak moeten gaan maar hier was sprake van een stukje plat dak. Op advies van de bezwaarschriftencommissie wordt de vergunning voor de boven de nok uitstekende collectoren in stand gelaten omdat deze bestemmingsafwijking toelaatbaar is.


Herplaatsing

Woensdag hebben de gemeentelijke medewerkers kennis gemaakt met de door b en w ingestelde herplaatsingscommissie. De commissie adviseert het college over de mensen die in het kader van de grote reorganisatie een andere functie moeten krijgen of boventallig worden. De verwachting is dat de meeste medewerkers op hun huidige post blijven en dat medio mei alle ambtenaren weten waar zij aan toe zijn. De commissie bestaat uit het door de gemeente voorgedragen externe lid C. Hazenberg, het door de vakorganisaties voorgedragen externe lid A. Laarhoven en de gezamenlijk door gemeente en vakorganisaties voorgedragen onafhankelijke externe voorzitter B. Abbing. De commissie kan zich laten adviseren door R.P.


Sportsubsidies

Wethouder Hennie Huisman hoopt op meer begrip van de Sportraad voor de nu vastgestelde nieuwe uitvoeringsregeling voor subsidiering van de sportorganisaties in 2014. De Sportraad had met veel inzet meegedacht over de nieuwe berekeningsmethode, maar kwam met een systeem met zoveel criteria dat het volgens het college te gecompliceerd was om vlot mee te kunnen werken. Er kwamen van twee andere sportmensen voorstellen die minder ingewikkeld waren. Volgens Huisman zijn uit beide voorstellen de goede elementen overgenomen