Europa Kinderhulp

zoekt vakantieouders

Europa Kinderhulp zoekt enthousiaste vakantieouders die een kind willen uitnodigen voor een korte vakantie. Een verblijf van bijna drie weken en gewoon meedraaien is het motto.

Het gaat om kinderen, tussen 5 en 12 jaar, die wonen in moeilijke thuissituaties of kindertehuizen. Kinderen die veel op straat leven en daar veel narigheid zien. Kinderen uit diverse Europese steden die weinig zekerheid hebben in hun bestaan. Kinderen die thuis niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Het is niet nodig om er een dure logeerpartij van te maken, gewoon meedraaien is voldoende. Structuur, duidelijkheid en aandacht is alles wat deze kinderen vragen. Een zorgeloze vakantie en echt kind mogen zijn. Meer informatie op www.europakinderhulp.nl. Voor opgave: Familie Pool, tel: 023-52 72 560, Elly Dantuma tel 0251-23 84 07.


Fotowedstrijd

vuurtoren

In het kader van het 150-jarig jubileum van vuurtoren Eierland zijn er dit jaar verschillende activiteiten. De vuurtoren is een van de meest gefotografeerde objecten van Texel. Daarom is er een fotowedstrijd georganiseerd.

Iedereen met een mooie, bijzondere of gekke foto van de vuurtoren. Tot en met augustus kunnen foto's gestuurd worden naar info@vuurtorentexel.nl. In de rest van het jubileumjaar staan er nog diverse activiteiten rondom de vuurtoren op het programma. Op 1 november is het precies 150 jaar geleden dat het licht in de toren voor het eerst ontstoken werd.


Kogerstaete beste

waddenhotel

Hotel Kogerstaete is door de bezoekers van hotels.nl verkozen tot beste hotel van de wadden, bovendien eindigde het hotel aan de Dorpsstraat in De Koog vierde in ranking van beste hotels van heel Nederland.

De notering is gebaseerd op het gemiddelde cijfer dat door de bezoekers van de pagina is gegeven. In 2013 gaven 56.000 mensen een zogenaamde 'review'. Kogerstaete werd beoordeeld met een 9,3. 'Wie op zoek is naar een kindvriendelijk hotel met een huiselijke sfeer is bij Hotel Kogerstaete Texel aan het juiste adres', zo schrijft de redactie van de website.