Onverwachte hulp voor kledingmarkt

De kledingmarkt, die zaterdag ten bate van Hulp Oost-Europa werd gehouden in De Schakel, heeft €1335,55 opgebracht.

De organisatie van de markt kreeg onverwacht hulp van vijf meiden uit Steenwijkerwold, die ter gelegenheid van een vriendinnenweekend op het eiland waren. Daar speelden zij het van de televisie bekende 'Crazy 88', waarbij twee teams het tegen elkaar moeten opnemen door middel van (soms vergaande) opdrachten. Eén van de opdrachten was het verrichten van vrijwilligerswerk. De vijf boden min of meer spontaan aan om na het scheiden van de markt De Schakel te helpen opruimen,. 'Dat was nu in twintig minuutjes gefikst', meldde de organsisatie, die blij was met de extra handen. Omdat er bewijs moet zijn dat de opdrachten goed zijn uitgevoerd, is het opruimen van de markt op film vastgelegd.


Behandeling kanker thema bijeenkomst

Het Inloophuis Den Helder en het Gemini Ziekenhuis houden dinsdag 15 april een thema-avond voor mensen met kanker en hun naasten.

Het thema is 'Behandelmogelijkheden bij kanker'. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Inloophuis Den Helder, Middenweg 134. Cathrien Tromp-van Driel, internist-oncoloog, spreekt over de behandelmogelijkheden bij kanker. Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Deze avond-bijeenkomst is een aanvulling op de serie van vier themamiddagen over kanker, die ook afzonderlijk bezocht kunnen worden. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig. Deelname is gratis, aanmelden kan bij het Patientenservicebureau, tel. 0223-696346.


Inloopspreekuur bij bank op huizendag


Rabobank Kop van Noord-Holland houdt tijdens de open huizendag, zaterdag 5 april, een speciaal inloopspreekuur over hypotheken.

Iedereen kan die dag zonder afspraak of verplichtingen terecht bij één van de kantoren in Den Helder (Julianaplein), Julianadorp, Schagen en Wieringerwerf. Deze zijn dag van 11.00 tot 15.00 uur financieel adviseurs aanwezig om antwoord te geven op vragen met betrekking tot wonen.