3e Thimethy v/d Voort, 2e Lea Broekman, 4e Lara dijker en Ryan Dijker, 1e Lotte Kortenhoeven.
3e Thimethy v/d Voort, 2e Lea Broekman, 4e Lara dijker en Ryan Dijker, 1e Lotte Kortenhoeven. Foto: Budokai

Geslaagd judotoernooi Budokai

Tijdens de onderlinge judowedstrijden van budoclub Budokai van zaterdag hebben de jeugdige judoka's met mooi judo spannende wedstrijden laten zien aan de toeschouwers. Het toernooi werd gehouden in de dojo van sportschool Stay Fit in Den Burg.

De organisatie was er in geslaagd om alle judoka's minimaal vier keer op de mat te laten verschijnen. De allerjongste judoka's stapten onbevangen op de mat en verbaasden hun ouders en andere belangstellenden met hun fraaie kunsten en vechtlust. Het is goed te zien dat de trainers Alexander Branderhorst en Nico Waerts de principes van deze Oosterse sport goed over hebben kunnen brengen op hun leerlingen. Tijdens de wedstrijden bleek dat er veel aandacht wordt besteed aan de verschillende techniekvormen. De toeschouwers zagen mooie worpen en fraaie houdgrepen tijdens boeiende wedstrijden.

De al wat oudere judoka's werden streng doch rechtvaardig beoordeeld door de scheidsrechters. bij deze wedstrijden lieten de gevorderde judoka's schitterende worpen en stevige grondtechnieken zien. Er werd fel gestreden om de ereplaatsen, uiteraard met wisselend succes. Gelukkig was er voor ieder judoka een prijs beschikbaar.

In de pauze liet trainer Alexander Branderhorst samen met zijn judopartner Olga Lyashevska een fraaie judodemonstratie zien. De demonstratie bestond uit verschillende kata's. Kata's zijn judotechnieken die in een voorgeschreven vorm beheerst moeten worden door dangraadhouders.

In het tweede deel van het toernooi debuteerden de budokanjers (G-judo) van de zaterdagochtend groep bij hun nieuwe vereniging. Ook deze judoka's streden samen met en tegen hun vrienden en ook de trainers mengden zich in deze vriendschappelijke strijd. De oud-leraar van deze stoere G-judoka's Henk de Vries, was blij te zien dat "zijn" judoka's eindelijk weer een fijne judoclub met enthousiaste en deskundige trainers hebben gevonden!

Na de prijsuitreiking konden de judoka's zich tegoed doen aan broodjes worst en stapels pannenkoeken. Dat smaakte bijzonder goed na alle inspanningen.