Het blok van Jonas had geen antwoord op de aanval van Tevoko.
Het blok van Jonas had geen antwoord op de aanval van Tevoko. Foto: Gertha Wessels

Knappe winst Tevoko

Een ijzersterk spelend damesteam van Tevoko heeft zaterdag met maar liefst 4-0 gewonnen van koploper Jonas uit Beverwijk. De thuisploeg speelde misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen.

De dames uit Beverwijk gingen vol voor de winst, maar kwamen van een koude kermis thuis. De Texelse dames begonnen super gemotiveerd aan de wedstrijd. Meteen maakte Tevoko het Jonas lastig met moeilijke services. De thuisploeg pakte een voorsprong en met voornamelijk lastige services en een uitstekend blok ging de eerste set met 25-20 naar Tevoko. De tweede set was gelijk aan de eerste set, de pass kwam goed aan bij spelverdeelster Connie Joling die hierdoor haar aanvalsters op alle posities goed aan kon spelen. Met harde aanvallen van onder andere Leonie Penninga en Ivet Former werden vele punten gescoord. De tweede set pakte Tevoko met 25-19.De Texelse dames voelden dat er een dikke winst in zat, want Jonas kon niets beginnen tegen het superieure spel van Tevoko. Alles lukte, scoorden de Texelse dames niet met hun eigen aanval dan werd de aanval van Jonas met diverse killblocks van Joannie van Elk en Monique Leijstra afgemaakt. Ook de derde set werd gewonnen door Tevoko. De vierde set was Tevoko heer en meester. Moeilijke services van Marike Oostra en Ivet Former zorgden voor een ruime voorsprong, dit werd niet meer uit handen gegeven, met wilskracht en geconcentreerd spelen scoorde Tevoko aan de lopende band en met 25-10 ging ook de vierde set naar Tevoko. Door deze 4-0 overwinning staat Tevoko op een vierde plaats met twee punten achterstand op de nummer 3.

Den Burg Texels

Kampioen Koersbal

Den Burg is tijdens het Texels Kampioenschap Koersbal, dat vrijdag gehouden werd in de Burgemeester Koninghal in Den Burg, als winnaar geƫindigd. Deelnemers uit de dorpen Den Hoorn, Oudeschild, De Cocksdorp, Oosterend en Den Burg speelden een soort Dorp tegen Dorp. Er werden vijf speelrondes gespeeld en Den Burg was het sterkst en mag zich een jaar lang Texels Kampioen Koersbal noemen.

Er werd goed gegooid, in speelronde vier waren er maar liefst twee koppels (Den Burg 4 en Den Hoorn 6) die zeven punten scoorden.De organisatie, Texels Welzijn en Sportservice Texel, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement wat onder voorbehoud ook volgend jaar weer zal plaatsvinden. Het was een zeer gezellige en sportieve middag. Uitslag: 1. Den Burg 139 punten, 2. Oudeschild 114 punten. 3. Oosterend 113 punten, 4. Den Hoorn 102 punten en 5. De Cocksdorp 94 punten.

Baanwedstrijden

Nu de zomertijd is ingegaan en het 's avonds langer licht is, zijn er weer wedstrijden op de wielerbaan in Den Burg. Vanavond om 19.00 uur klinkt het startschot. De eerste avond zijn er uitsluitend oefenwedstrijden voor alle categorieƫn (jeugd en senioren). Ook volgende week is dat nog het geval. Iedere fietser die zich eens wil meten met anderen, is welkom. Na twee weken worden de renners naar sterkte ingedeeld en gaat de nieuwe zomercompetitie van start. Het seizoen duurt van april tot en met september. De wedstrijden zijn steeds op dinsdagavond.