Lammetjestocht opent fietsseizoen

Als opening van het nieuwe fietsseizoen wordt zondag de Lammetjestocht gehouden. Deze toertocht, een echte 'klassieker', staat open voor iedereen die graag op de fiets zit. De lammetjestocht gaat om 9.00 uur van start vanaf sportpark Zuid in Den Burg.

De toertocht, georganiseerd door Wielersport Texel, was vorig jaar met circa 150 deelnemers een enorm succes. Ook niet-leden zijn welkom. Voor vertrek wordt iedereen in een passende groep ingedeeld bij een voorrijder. Er zijn groepen voor de jeugd op de mountainbike, een groep voor mountainbikers die liever niet te veel buiten adem raken, een snelle MTB-groep, een damesgroep op de mountainbike, een seniorengroep op de racefiets, een groep voor de racefietsers die supersnel willen en een groep voor de racefietsers die wat rustiger rijden.

De routes zijn nog geheim. Om 10.30 uur is er een tussenstop bij hoeve 's Hertogenbosch aan de Muyweg. Daar zijn consumpties en natuurlijk lammetjes. Ook voor de ouders die hier hun kind op willen halen is er een 'bakkie'. Na de stop wordt de tocht vervolgd. Tussen 12.00 en 12.30 uur is de terugkomst bij het sportpark. Eerder afhaken kan ook. Een valhelm is verplicht en aanmelden is niet nodig. De deelname is gratis.