Afbeelding
Foto: Foto Liselotte Schoo

Moes van kokkels met gelei en ijs

Moes van kokkels met komkommer gelei en ijs en ingelegde kokkels.

Ingrediënten:

· Kokkels gekookt 250 gram

· Bechamelsaus 1 dl

· Vis gelei 1 dl

· Komkommer sap 1 liter

· Agar-agar

· Suikerwater 3,5 dl

· Rode wijn azijn halve dl

· Rode ui gesnipperd

· Peper en zout

Bereidingswijze:

Neem 200 gram gekookte kokkels draai het fijn in een keukenmachine en voeg de bechamelsaus en de vis gelei toe. Draai dit tot een gladde moes en zet het weg in de koelkast.

Maak van komkommer een halve liter sap, met 4 gram agar agar een gelei. Dit kun je doen door het sap te koken en de agar agar toe tevoegen. Het geheel giet je in een vormpje met enkele hele kokkels en dan in de koelkast opstijven. Van de rest van het komkommer sap met 3,5 dl suikerwater maak je het ijs, dit kan in een ijsmachine.

De overige hele kokkels leg je in de rode wijn azijn met de gesnipperde rode ui en maak je op smaak met peper en zout.

Opmaak:

Pak een schelp en doe hier een quenelle moes van de kokkels in, plaats daarnaast de komkommer gelei met de kokkels, de ingelegde kokkels en op het laatst voeg je het komkommer ijs toe. Dit kun je eventueel met een plukje sla en wat dille af garneren. Eet Smakelijk!

Restaurant De Kroontjes

Dorpsstraat 233

1796 CD De Koog

0222-317 610


Muziek op Dag van het Nationaal Park

Op de Dag van het Nationaal Park op 25 mei wordt op het Turfveld in de Dennen een informatie- en doemarkt gehouden. Er zijn stands van Texelse natuurorganisaties. Het thema is muziek. Wie muziek maakt, alleen of samen met anderen, wordt uitgenodigd dit laten horen op de muziekroute bij het Turfveld. Alleen onversterkte muziek. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Petra Schut, email: p.schut@ivn.nl