Afbeelding
Foto:

Leuke dingen voor de gast bij De Smulpot

Een nieuwe menukaart met allerlei heerlijkheden, een vernieuwde website met de laatste technische snufjes, een prachtige brochure en een verwarmd terras aan beide zijden van de Binnenburg. Bij restaurant De Smulpot houden ze niet van niksdoen. 'Ik heb altijd al veel ideeën gehad. Nu beginnen we de tijd en de financiële mogelijkheden te krijgen om ze uit te voeren', vertelt eigenaar Dave Huizinga.

De Smulpot - hotel, lunch- en dinercafé aan de Binnenburg in Den Burg - is al decennialang een synoniem voor gezelligheid, luxe en kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat de eigenaar en zijn medewerkers op hun lauweren rusten. 'Stilstand is achteruitgang. We willen graag innovatief bezig zijn en leuke dingen voor de gast organiseren', vertelt Huizinga.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt in De Smulpot. Met trots noemt de eigenaar de menukaart, die twee weken geleden is gepresenteerd. Ook is er een compleet nieuwe lunchkaart, met diverse leuke en verrassende gerechtjes. Dagelijks bereiden Huizinga en zijn medewerkers smoothies. Ze zijn gemaakt van vers fruit en dus niet alleen heerlijk fris, maar ook boordevol gezonde vitamines en mineralen.

Vaste gasten die dat willen, worden extra in de watten gelegd. 'Ze kunnen een pasje kopen, een soort voordeelkaart. Met elk bezoek verdienen ze vijf procent van hun aankoopbedrag terug. Daarmee sparen ze voor iets leuks. Ze kunnen er zelf hun voordeel mee doen, maar het ook cadeau geven aan iemand die ze dat graag gunnen.'

Het 'loyalty-systeem', zoals het initiatief officieel heet, is bedoeld voor alle gasten, of ze nu meermalen per jaar in De Smulpot logeren of er alleen maar geregeld neerstrijken voor een kopje koffie met appeltaart. 'Voor de details kun je terecht op onze website: www.smulpot.nl', vertelt Huizinga.

Met de website is een andere trots van De Smulpot genoemd. Hierop staat niet alleen uitgebreide informatie over de hotelkamers, de lunch- en dinerkaart en de wijnen - om maar een paar voorbeelden te noemen -, maar houden medewerkers en gasten ook bij toerbeurt een blog bij. De website is technisch 'up-to-date' en ook met een smartphone of tablet uitstekend te bekijken. Via de website kunnen ook tegoedbonnen worden besteld (en via iDeal betaald). 'Je krijgt ze thuisgestuurd in een leuke cadeauverpakking en als je dat wilt met een speciale tekst erop.'

Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele ideeën van Huizinga, die ook zelf ontworpen glazen introduceerde. Deze vinden inmiddels zo gretig aftrek onder de gasten, dat ze compleet zijn uitverkocht. Een dezer dagen arriveert een nieuwe collectie 'Smulglazen'.

Het allernieuwste zijn de parasols om het terras te verwarmen, zowel onder de luifel van De Smulpot als aan de overkant van de straat. 'Daardoor kun je ook buiten zitten als het niet zulk mooi weer is. Ik vind het leuk om zulke dingen te bedenken en uit te voeren.'