Archiefbeeld van Jan Oosterhof in actie tijdens een vorige trekker trekwedstrijd.
Archiefbeeld van Jan Oosterhof in actie tijdens een vorige trekker trekwedstrijd. Foto: OMTV

Pinksterevenement bij Hunsingo

De Oude Trekker en Motorenvereniging treft voorbereidingen voor het Pinksterevenement op zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni. Dit wordt gehouden op een andere locatie, op het land van Hunsingo aan de Postweg.

Op het terrein zijn 200 oude trekkers, motoren, brommers en andere klassiekers te zien. Liefhebbers komen van heinde en verre naar Texel om hun materiaal te showen. Er is een optocht en er staan op zaterdag en zondag feestavonden op het programma. Op het terrein tal van stands en activiteiten.

Op het programma staat onder meer een steile wandrace voor motoren, waarbij coureurs spectaculaire stunts uithalen in een grote ronde ton. Kenmerkend onderdeel van het evenement zijn de trekker trekwedstrijden.Dit keer in de oldtimer- en boerenklasse. Opgave hiervoor kan bij Jan Oosterhof, tel. 06-20052376. Voor de jeugd is er grasmaaiertrek. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ester Burgman, tel. 06-22288882. Bij voldoende deelname is er ook een grasmaaierrace, een wedstrijd met zitmaaiers. Opgave hiervoor bij Pieter Jan Kampstra, tel. 06-41939898.