Een mislukte omhaal van een speler van Reiger Boys.
Een mislukte omhaal van een speler van Reiger Boys. Foto: Willem Sangers

SVO wint op karakter

SVO heeft zaterdag voor een daverende verrassing gezorgd door koploper en titelkandidaat Reiger Boys op een gelijkspel te houden. Het team won op karakter een overigens meer dan verdiend punt.

Door de resultaten van de afgelopen weken, die zonder meer goed zijn te noemen, groeit bij SVO het vertrouwen in eigen kunnen. Het strijdplan vooraf was dan ook duidelijk: veel druk zetten en proberen de gasten het voetbal onmoge-

RAB Ladies Night in Ons Genoegen

In sporthal Ons Genoegen wordt zaterdag 5 april de derde editie van de RAB Ladies Night gehouden.

De Ladies Night is een zaalvoetbaltoernooi speciaal voor dames die niet (of niet meer) in competitie spelen en ouder zijn dan 25 jaar. De organisatie is in handen van enkele dames van de conditietrainingsgroep van gymvereniging GOS uit Oudeschild, in samenwerking met Bar Sportief. Hoofdsponsor van het toernooi is RAB Beheer. Op het toernooi zijn gezelligheid en sportiviteit het meest belangrijk. Ook voor kinderen zal er het een en ander te doen zijn. De inschrijving is inmiddels gesloten, er hebben zich tien enthousiaste teams aangemeld. Het belooft een gezellige en sportieve middag te worden. Alle informatie is ook te vinden via Facebook.

lijk te maken. SVO voetbalde georganiseerd en gaf in de eerste helft weinig kansen weg. Na een kwartier spelen was de verrassing echter compleet toen Jimmy Vlaming met een geplaatst schot binnen de zestien meter de 1-0 op het bord liet noteren. Uiteraard was Reiger Boys uit Heerhugowaard kwalitatief de betere ploeg, maar SVO compenseerde dat met de nodige werklust en inzet. Net voor rust wist Reiger Boys de stand gelijk te trekken. Een speler ging handig naar de grond over het been van Bart Tuitman, wat voor de scheidsrechter voldoende reden was om een strafschop te geven. Deze werd vakkundig benut en de 1-1- was voor SVO een beetje een domper op de rust. In de tweede helft ondervond de verdediging van SVO meer druk van Reiger Boys, wat al snel resulteerde in een achterstand. Een schitterend afstandsschot uit de gelederen van de bezoekers verdween als een raket in de kruising achter de kansloze keeper Stefan Tijsen en was goed voor de 1-2. Maar SVO rechtte de rug en na een kwartierjte werd de snelle Martijn Drijver aan de rechterkant diep gestuurd. Hij aarzelde niet en schoot de bal snoeihard in de touwen. Daarmee kwam de stand weer gelijk op 2-2. Dat betekende een zenuwslopend laatste half uur waarin Reiger Boys enkele goede kansen wist te creƫren. Ed de Vries had in deze fase de 3-2 nog op zijn hoofd, maar de doelman wist maar net zijn doel schoon te houden na een goedlopende aanval over rechts met een voorzet van Barry Boersen. Na uiteindelijk maar liefst zeven minuten blessuretijd was het SVO dat stond te juichen, het bezoekende Reiger Boys in zak en as achterlatend. 'Een geweldige wedstrijd waarin we puur op karakter een punt hebben gepakt tegen de koploper', zei de coach na afloop. 'Reiger Boys verloor twee dure punten, wat een groot compliment is voor de jongens die tot de laatste seconde hebben gestreden.'

Zaterdag speelt SVO tegen AFC'34. De aftrap vindt plaats om 14.00 uur.