Nieuwbouw verlegd

Het college heeft de plek van vijf nieuw te bouwen woningen aan de Anne Frankstraat in Den Burg verlegd.

Bedoeling is dat de woningen gebouwd worden in lijn met één van de twee bestaande huizenblokkken met de rechtopstaande dakpannen. Die staan, bekeken vanaf de Keesomlaan, links van de Anne Frankstraat. De vijf nieuwe huizen komen aan de rechterkant van de straat. Oorspronkelijk zouden de nieuwe huizen niet in één lijn met de bestaande bebouwig komen, maar iets verspringen.

Volgens wethouder Eric Hercules (volkshuisvesting) zijn de plannen herzien, nadat negen mensen een zienswijze hadden ingediend. Die gingen ook over parkeren. Dat gebeurt volgens Hercules straks gewoon voor de woningen. De wethouder hoopt dat met de herziening van de plannen aan 'negentig procent van de zienswijzen' tegemoet is gekomen.

Het college heeft het projectafwijkingsbesluit om de bouw mogelijk te maken inmiddels gewijzigd vastgesteld. Belanghebbenden kunnen daar nog beroep tegen aantekenen. Bedoeling is dat de bouw in de loop van het jaar start. Het gaat om een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarbij vijf Texelaars gezamenlijk en op eigen initiatief de huizen bouwen. In 2013 tekenden wethouder Hercules en het collectief al een grondovereenkomst.