Helga Betsema, Jolanda Helleman en Sanny Grisnigt van de Pannenkoekenboot.
Helga Betsema, Jolanda Helleman en Sanny Grisnigt van de Pannenkoekenboot. Foto: Gerard Timmerman

Pannenkoekenboot in Oudeschild

Een langverwachte droom die uitkomt. Dat zeggen Jolanda Helleman, Helga Betsema en Sanny Grisnigt over hun Pannenkoekenboot die vanavond om 19.00 uur afmeert in Oudeschild. Ze bakken pannenkoeken die aan dek kunnen worden opgegeten.

'Wat is er nou leuker dan op een schip je pannenkoek op te eten, vooral voor kinderen. Bovendien vinden we het een mooie aanwinst voor de haven. Een leuke trekpleister. We denken dat er veel behoefte aan is, vooral in de zomermaanden', vertelt Jolanda, die het plan samen met Sanny en Helga bedacht tijdens een verjaardagsfeestje. Helga: 'Eerst moesten we er om lachen, maar hoe langer we over nadachten, hoe serieuzer we het namen.' De plannen werden overdag doorgesproken en doorgerekend, waarna de contact werd gelegd met andere bedrijven. 'Dat was natuurlijk niet zo moeilijk, de lijnen zijn kort', vertelt Sanny. Met als resultaat dat Voordeelland in het project stapt, en ook Ingrid Hennink van De Kombuis levert hand- en spandiensten. De pannenkoekenboot komt aan de kade te liggen bij haar zaak. Ingrid: 'Een concurrent? Ben je gek, integendeel. We versterken elkaar juist. Ik zie het al helemaal voor me. Kinderen smullen hier tegenover van hun pannenkoek, terwijl pa hier op het terras een pilsje drinkt.'

Het rond krijgen van de benodigde vergunningen was nog even een bron van zorg voor de dames, maar ze zijn dik te spreken over de medewerking van de gemeente die zorgde dat alles precies op tijd voor elkaar is gekomen. Bedoeling is dat ze ook pannenkoeken gaan bezorgen. Hiervoor zijn ze op zoek naar bezorgers die over een scooter beschikken.

Op de menukaart van de Pannenkoekenboot staan circa veertig verschillende soorten pannenkoeken, van stroop tot spek en van rozijnen tot garnalen. De Pannenkoekenboot is open van dinsdag tot en met zondag. Het schip met achter het roer Peter Betsema is momenteel onderweg naar de haven van Oudeschild, waar hij klokslag 19.00 uur zal afmeren. Het belooft een feestelijke start te worden.

Ter gelegenheid van de opening zijn de eerste vijftig pannenkoeken vanavond gratis. Men dient wel de bon mee te nemen. Deze staat onderaan de voorpagina en kan worden uitgeknipt.