Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

kort nieuws

FOTO

De Krim belicht in

Financieel Dagblad

Onder de kop 'Snelgroeiend recreatiebedrijf koestert Texelse aandeelhouders' besteedde het Financieel Dagblad dinsdag uitgebreid aandacht aan Vakantiepark De Krim.

'Het vakantieseizoen breekt aan op Texel. De Krim, de grootste uitbater van vakantiehuizen en campings op het eiland, doet de ene investering na de andere. De aandeelhouders, tientallen lokale families, vinden het prima', begint het artikel. Maar ondanks de investeringshausse is het karakter van het recreatiebedrijf niet wezenlijk veranderd', meldt journalist Jan Verbeek. Eerder dit jaar logeerde hij op het vakantiepark en kwam in gesprek met directeur Iwan Groothuis. Hij schrijft hoe de Krim-directeur bij zijn aantreden in 2003 een 'mooi, maar apart bedrijf aantrof'. Hij omschrijft De Krim als een 'volwassen recreatiebedrijf met een omzet van €20 miljoen per jaar. 'De Krim concurreert op Texel met erkende bedrijven als Landal Greenparks en Roompot, die óók uitbreiden op het eiland. De lokale economie vaart er wel bij, doelt hij op de opdracht van De Krim aan 'een kleine aannemer' uit De Cocksdorp voor de bouw van dertig luxe vakantiewoningen.


Aangepaste fietsen

Deze week startte Easy Riding Texel met de verhuur van aangepaste fietsen voor mensen met een beperking en senioren.

Het bedrijf, gevestigd aan de Nollekoog, richt zich op kinderen en volwassenen voor wie het lastig of onmogelijk is zelfstandig op een gewone fiets te rijden, bijvoorbeeld door een visuele of verstandelijke beperking. De meeste fietsen zijn geschikt voor twee personen, sommige hebben drie wielen of een extra lage instap. Ook zijn er fietsen met elektrische ondersteuning. Het bedrijf ontving steun van STIFT, het Toeristisch Promotiebudget Noord Holland en Stichting DOEN. Zowel het bestuur van STIFT als de jury van het promotiebudget van de provincie, zag in Easy Riding een aanvulling op het toeristische aanbod en een verbetering van de toeristische kwaliteit.