Toeristische accommodatie in de

prijzen bij Zoover Awards 2014

De landelijke vakantiebeoordelingswebsite Zoover heeft deze week zeven Zoover Awards toegekend aan toeristische accommodatie op Texel.

Kogerstaete in De Koog eindigde voor het derde jaar op rij bovenaan in de lijst van best beoordeelde hotels in Nederland. Het hotel had een 9,5 op basis van 289 beoordelingen. Het Airport Hotel eindigde als tweede op de lijst, een plekje hoger dan in 2013. Het hotel had een 9,5 uit 121 beoordelingen.

In de lijst van landelijk als best beoordeelde villaparken staat villapark Het Buitenhof van de familie Zoetelief aan de Mienterglop bovenaan. Het Buitenhof kreeg een 9,1 op basis van 28 beoordelingen. Bleekerscoogh aan de Pontweg, eveneens van Zoetelief, eindigde als derde in dezelfde categorie met een 9,0 (27 beoordelingen).

In de lijst van best beoordeelde bungalows is Duinrand Bungalowverhuur van de familie Kuip voor het eerst opgenomen. Het bedrijf kreeg een 9,2 op basis van 35 beoordelingen. Er gingen eveneens Zoover Awards naar De Smederij in De Cocksdorp en de Vogelmient in De Koog. De Smederij (136 beoordelingen, een 9,4) steeg van zeventien naar dertien de lijst van 25 best beoordeelde bed- and breakfasts.

Uit reacties op www.zoover.nl valt op te maken dat gasten het zeer waarderen als de accommodatie schoon is en wanneer gastheer en gastvrouw hen een welkom gevoel geven. Een goed ontbijt, een prettige sfeer en voorzieningen op de kamer dan wel in een huisje worden eveneens op prijs gesteld.

Zoover reikt de Awards sinds een aantal jaren uit. Om tot een volgorde te komen, gebruikt de site de beoordelingen van het afgelopen jaar en de jaren daarvoor. Volgens een woordvoerder gaat dat gewogen. 'De resultaten van het afgelopen jaar wegen het zwaarst. Daarna wordt aan elk voorgaande jaar wat minder gewicht toegekend.'