Scooterrijder gewond op Bernhardlaan

Een 26-jarige scooterrijder uit Den Burg is maandagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Bernhardlaan in Den Burg. De man kwam in botsing met een 54-jarige vrouw uit Den Burg die wilde afslaan. De scooterrijder liep verwondingen aan zijn nek op en werd voor nadere controle naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht.


Traumaheli voor

gevallen jongetje


Een 4-jarig jongetje uit Duitsland is dinsdagmiddag gewond geraakt, nadat hij met zijn fietsje op het fietspad door de Eierlandsche Duinen was gevallen. Ambulance, traumahelikopter en politie werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Volgens een woordvoerder van de politie had hij verwondingen in het gezicht, maar was hij verder bij kennis. Het jongetje werd met de ambulance naar het Gemini Ziekenhuis in Den Helder gebracht.


Autobiografisch


Texels Welzijn en Nicole Cuppens verzorgen vanaf donderdag 8 mei een cursus autobiografisch schrijven.

Tijdens deze cursus maken deelnemers in vogelvlucht een reis door hun leven. Volgens Texels Welzijn is het 'waardevol en verrassend' om schrijvend de eigen levensloop te verkennen 'Het biedt overzicht en een handvat voor de toekomst. En daarnaast krijg je natuurlijk een aantal persoonlijke herinneringen op schrift.' Belangstellenden kunnen contact opnemen met Texels Welzijn (Beatrixlaan 43, Den Burg): tel. 312696 of mail welzijn@texelswelzijn.nl. De cursus loopt tot en met donderdagochtend 26 juni. Hij wordt gegeven van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost € 85,-. Schrijfervaring is niet nodig. Er kunnen maximaal zeven mensen meedoen.


Beurs gaat niet door


De 50 Plus Beurs die woensdag 30 april in Ons Genoegen in Den Burg zou worden gehouden, gaat niet door.

Volgens organisator Nico Erwich hadden de deelnemers liever meer voorbereidingstijd. De beurs gaat nu naar het najaar, vermoedelijk de herfstvakantie, en wordt van 11 tot 19 oktober wordt gehouden. Hetzelfde geldt voor de Texelse Productenbeurs die op donderdag 1 mei in Ons Genoegen was gepland.