TexelPoints valt in goede aarde

In De Kiekendief op De Krim is donderdag loyaliteitssysteem TexelPoints gepresenteerd aan bijna tweehonderd Texelse ondernemers en andere geïnteresseerden. Leden van de Coöperatie Texel Loyaal legden het systeem uit en demonstreerden de voorloper van de eerste versie van de TexelPoints App.

Texel Loyaal wil met TexelPoints de loyaliteit van gasten en klanten verhogen door meer-waarde te creëren. Samenwerking staat hierbij centraal: hoe meer Texelse ondernemers zich aansluiten, hoe breder het initiatief gedragen kan worden en hoe beter het loyaliteitssysteem werkt. De boodschap 'samen staan we sterk' zorgde voor veel enthousiasme onder de aanwezigen en de eerste reacties waren positief. De één droeg direct nieuwe ideeën aan om het initiatief nog breder te dragen; de ander gaf aan uit te kijken naar de inwerkingtreding van het systeem. Opvallend was dat er relatief weinig logiesverstrekkers bij de presentatie aanwezig waren. Wellicht had dit te maken gehad met de timing: de presentatie viel vlak voor het paasweekend. Voor hen die niet aanwezig konden zijn, overweegt Texel Loyaal een tweede informatieavond in te houden. Met het lidmaatschap van Texel Loyaal kan elke ondernemer of instantie zich aansluiten bij TexelPoints: een coöperatief product, dat de potentie heeft bestedingen op het eiland te houden. Het lidmaatschap gaat eenmalig €100,- bedragen.Er zijn drie abonnementsvormen, per TexelPoint krijgt de ondernemer €0,10; dit bedrag is gelijk aan de inkoopkosten, Texel Loyaal heeft geen winstoogmerk. Het systeem zal in de komende periode beschikbaar komen voor de aangesloten ondernemers en tot halverwege juni zullen zowel de mogelijkheden worden uitgebreid als het aantal aangesloten bedrijven. Daarna wil Texel Loyaal breder naar buiten treden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coöperatie via info@texelpoints.com.


Bijeenkomst voor Oud-Indiëgangers

Rond het thema 'Om te herdenken en te overdenken' wordt zondag 4 mei in het kerkje van Den Hoorn een bijeenkomst gehouden voor de Texelse oud-Indiëgangers.

Sprekers op deze openbare bijeenkomst zijn dominee Cora Vlaming en historicus Maarten van Rossem. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de muziekvereniging Door Eigen Kracht, Lia Eldering en het trio Dubbel en Dwars. De algehele leiding is in handen van Marjan de Groot-Kooi. De bijeenkomst start om 14.30 uur, de kerk is open vanaf 14.15 uur.