Geen promotie voor Tevoko

Het is de dames van Tevoko niet gelukt om via de promotie/degradatiewedstrijden alsnog naar de derde divisie te promoveren. In twee duels kwamen de dames net te kort. Van Spaarnestad 2 werd met 2-0 verloren, van Armixtos met 1-2.

Spaarnestad 2 uit Haarlem was als tiende geƫindigd, dus Tevokp verwachtte een zware wedstrijd. Het team was met zeven spelers naar Haarlem afgereisd, maar Spaarnestad 2 zette twaalf jonge, gedreven meiden in. Meteen vanaf het begin was het duidelijk dat Tevoko zeer hard moest werken om punten te scoren. Spaarnestad 2 was snel in de verdediging en pakte hierdoor vele ballen die in de promotieklasse rechtstreekse punten zijn. Ook kreeg Tevoko met een uitstekend blok te maken en moest hierdoor variƫren in de aanval, wat niet altijd gemakkelijk was. Met lastige services probeerde Tevoko het Spaarnestad 2 nog moeilijk te maken, maar op alle fronten was Spaarnestad 2 net iets beter. Tevoko speelde niet slecht, maar kwam te kort en beide sets gingen verloren, 25-20 en 25-21.

Meteen na deze eerste wedstrijd speelde Tevoko tegen Armixtos uit Amsterdam. Dit team speelde net als Tevoko in de promotieklasse en was tweede geworden in de promotieklasse B. Armixtos speelde een lager niveau dan Spaarnestad, waardoor Tevoko meer het eigen spel kon spelen. Met mooie omloopballen van Leonie Penninga en hard geslagen ballen van Ivet Former werden diverse punten gepakt. Een ruime voorsprong werd aan het einde van de set weggegeven en Tevoko won met 25-23. In de tweede set maakte Tevoko meer fouten, de spirit verdween en de wil om te winnen was ver te zoeken. Armixtos won de set met 16-25. De derde set was identiek aan de tweede. Tevoko vond het wel goed en speelde bij vlagen goed. Het team kon een ruime achterstand nog weer bijna gelijktrekken naar 7-8, maar de koek was op en Tevoko liet de winst uit handen glippen. Armixtos won de derde set met 11-15. Door deze twee nederlagen blijft Tevoko volgend seizoen in de promotieklasse A spelen.


Saal en Homan

heersen bij Doorstoot

Op de bijna laatste biljartavond van het seizoen maakte (bilj)Ard Saal eindelijk de belofte waar die kenners al vanaf zijn eerste optreden aan de groene Cocksdorpse tafel voorzagen. Vloeiende stijl, goede houding, kordate stoten, intelligente opbouw van de series en twee eclatante overwinningen met redelijk gemiddelde. Hoe anders waren de twee zeges van Wil Homan, die tot stand kwamen dankzij een paar fortuinlijke Homannetjes, die een karakteristiek en toch ook wel attractief element in zijn biljartspel zijn. Het zal interessant zijn te zien hoe deze keutelaars uit hun zomerslaap zullen ontwaken.