Paaseieren zoeken in De Koog.
Paaseieren zoeken in De Koog. Foto: Jeroen van Hattum

'Ook zoeken voor andere kinderen'

'Denk ook aan andere kinderen', roept Arnold ('Kets') Kaercher als meer dan 325 kinderen staan te trappelen om te gaan zoeken.

Plaats van handeling: een stuk bos bij De Koog waar zondag het jaarlijkse zoeken naar Paaseieren werd gehouden. Een paar eieren per kind is genoeg, roept Kets. Daarna stuiven kinderen, ouders en grootouders het bos in om de circa 1200 chocolade eieren tevoorschijn te halen. In het gedeelte voor de jongste kinderen is het een pierenpot, het perceel voor de wat oudere kinderen is rustiger.

De 10-jarige Dani en 5-jarige Mick Rorije uit Epe vertellen het leuk te vinden. 'Ik heb ook mee naar eieren voor andere kinderen gekeken', vertelt Mick. Esther Bakker van de organisatie loopt met een doos eieren rond voor kinderen die onverhoopt niets vinden. 'Dan gaan de kinderen in ieder geval met een ei naar huis.' Veel kinderen zijn geschminkt, zo ook de 7-jarige Lars en de 3-jarige Elin Witte uit Den Burg. Ook zij vinden het leuk om te zoeken. Menno Sling is aanwezig als paashaas. Het festijn begon het Dorpsplein, waarna iedereen onder begeleiding van de S.O.S. Band en majorettes naar het bos ging.