Muziekcabaret

in 'Vreemd folk'

In Kif 12 in Den Hoorn is vrijdag 4 april de voorstelling 'Vreemd folk' te zien van cabaretduo Maartje & Kine.

Maartje de Boer en Kine Handlykken ontmoetten elkaar in de gangen van het conservatorium. Inmiddels zijn ze regelmatig te zien op VARA HumorTV en spelen en schrijven ze alle muziek voor de Eindemaandsshow in Toomler met Martijn Koning van Comedytrain. Daarnaast speelden ze op festivals en in theaters in Nederland en België. Met elf verschillende instrumenten (viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel, kazoo), een verfrissende blik op de actualiteit en hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigenwijze manier het oude cabaret terug in het theater. De combinatie van stalen blikken en hilarische teksten zorgt er telkens voor dat het publiek krom ligt van het lachen. Volgens de jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival neemt de combinatie van de uit Noorwegen en Houten afkomstige musici 'nergens een blad voor de mond en is op een heel fijne manier actueel'. De voorstelling begint om 20.30 uur, de toegang bedraagt €16,-.


Cursus over werking van het geheugen

In samenwerking met docent Goos Westerlaken verzorgt Texels Welzijn een cursus voor mensen van zestig jaar en ouder die hun hersenen in conditie willen houden.

Veel mensen van 60 jaar en ouder merken dat hun geheugen hen wat vaker in de steek laat. In de supermarkt zijn ze vergeten wat ze mee zouden nemen, ze kunnen niet op de naam komen van iemand die ze tegenkomen of ze vergeten waar ze hun sleutels hebben neergelegd. Maar net zoals er manier zijn om het lichaam in conditie te houden, zijn die er ook voor de geest. De cursus wordt gegeven op vier woensdagochtenden in april en mei, steeds van 9.30 tot 12.00 uur in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. Deelname kost €40,-, inclusief materiaal. Aanmelden kan tot 16 april via tel. 312696 of welzijn@texelswelzijn.nl. De cursusdagen zijn 23 en 30 april en 14 en 21 mei.