Wat ik zeggen wou

Honden

Het veldje achter de Zandkoog (PHH-gebouw, Pontweg) was een heerlijk stukje gras om even je hond los te laten lopen en met de bal te gooien. En nu het weer beter wordt, zullen ook de kinderen uit de buurt graag gebruik willen maken van dat strookje groen. Want vooral sinds het veld achter het Lijsterhof (Gasthuisstraat) bebouwd wordt en het veldje voor de Vrije School (Beatrixlaan) veranderd is in een parkeerplaats, is dit veld eigenlijk het enige stukje waar je nog vrij en onbekommerd kon spelen en rennen. En ik gebruik met nadruk de verleden tijd. Nu de Gasthuisstraat alweer weken open ligt, vanaf de Beatrixlaan tot aan de Pontweg, lijkt het wel of heel Den Burg op dat veld zijn/haar hond komt uitlaten en is het grasveld veranderd in een poepveld. Terwijl er toch duidelijk een grote grijze kliko is geplaatst, speciaal voor het verwijderen van hondenpoep. Het is werkelijk te smerig voor woorden en als ik de poep van mijn hond opruim, moet ik echt oppassen dat ik niet in de drol van een andere hond stap. Mijn hond wil eigenlijk helemaal niet eens meer dat veld op en tilt zijn poten extra hoog op om toch maar vooral niet in de poep te stappen. Lieve mensen mede-hondeneigenaren, hoe moeilijk kan het zijn om even met een plastic zakje de poep van je hond op te rapen en in de daarvoor bestemde vuilnisbak te gooien? Echt, je doet er iedereen een groot plezier mee. Op Texel hoef je geen hondenbelasting (meer) te betalen en het lijkt me een kleine tegenprestatie om ervoor te zorgen dat anderen geen last hebben van jouw hond. Wil je de lusten van een trouwe viervoeter in huis, neem dan ook je verantwoordelijkheid voor de lasten ervan.

Rachel Vroom-Barnard

Den Burg



Foute Actie!!!


Graag wil ik het volgende onder uw aandacht brengen:
Met een op een verkeerd been zettende email- promotie- verkiezingscampagne ben ik niet een beetje dom geweest, maar heel erg dom. Deze impulsieve en zeer ondoordachte actie vond zijn oorsprong in mijn zorg over het feit dat de landelijke regeringspartijen ook op Texel een dramatisch verlies zouden gaan leiden. Dit zou kunnen resulteren in een versnipperd politiek landschap waardoor een onstabiel bestuur op Texel zou kunnen ontstaan. De toekomstige regeling van de zorg, waarvan de uitvoering bij de gemeente komt te liggen, sprak me nog het meest aan. Terecht heeft de burgemeester mij erop gewezen dat dit beslist niet zo kon en mij hierop heeft veroordeeld. Ik heb daarop onmiddellijk eenieder aan wie een mail was verzonden, op dezelfde wijze een aanvullende rectificatie- mail gezonden en wel daaropvolgend de dag voor de verkiezingen. Helaas is deze rectificatie vanuit de gemeente niet met de plaatselijke pers gecommuniceerd. Maar ondanks mijn zorgen in verband met bovenstaand motief, was het onjuist en zeer af te keuren op deze wijze actie te voeren. Uiteraard bied ik de Texelse bevolking hiervoor mijn excuses aan. Gelukkig is alles tijdig rechtgezet en mijn oorspronkelijke zorg niet bewaarheid. Een herhaling zal zeker niet meer plaatsvinden.


Frits Langeveld.


Smaakmarkt


Bij Smakelijk & Meer aan de Kogerstraat in Den Burg wordt zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur een Smaakmarkt gehouden. De winkel is recent door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels gecertificeerd als Foodspecialiteitenwinkel.