De Koog pakt punten in bizarre wedstrijd

SV De Koog heeft zondag in een bizarre thuiswedstrijd gewonnen van ALC uit Abbekerk.

SV De Koog begon met Roy Middelbos onder de lat, Ed Witte liet nog even op zich wachten. Maar na de eerste wissel, na tien minuten, ging SV De Koog er fel tegenaan, wat na vijf minuten resulteerde in het eerste doelpunt toen een voorzet van Bartjan Grisnigt mooi werd afgerond door Wouter Kuip. Na twaalf minuten was het weer raak toen Ben Siebinga de bal veroverde en netjes in het hoekje schoof. In de 28ste minuut won Grisnigt een duel op het middenveld en zette Luc Kedde met een breedtepass voor de keeper. Kedde scoorde binnen een half uur de derde treffer. In de tweede helft stond SV De Koog onder druk van de lange ballen van ALC, maar wist toch kansen te creƫren die een beter lot hadden verdiend. In de 70ste minuut viel Daan Eelman geblesseerd uit. Een gestrekt been van de tegenstander (waar de scheidsrechter overigens weinig mee deed) betekende voor hem het einde van de wedstrijd. Zodoende moest SV De Koog in de laatste fase met tien man verder, maar ALC werd met kunst en vliegwerk op afstand gehouden. Toen na 94 minuten het eindsignaal klonk, was de stand 3-2.