ZDH boekt belangrijke winst

ZDH heeft in de strijd tegen degradatie goede zaken gedaan door op eigen veld hekkensluiter Duinrand S met 4-1 te verslaan. Bij de tegenstander sloegen in de slotfase de stoppen door. Door drie rode kaarten eindigde de ploeg uit Schoorl de wedstrijd met acht spelers.

Zoals vaker dit seizoen startte ZDH stormachtig. Binnen een minuut had de thuisploeg al op voorsprong kunnen staan. Eerst bracht de keeper redding bij een schot van Jonas Leenhouts, uit de daaropvolgende corner schoot Jelmer Bomas via de lat hard over. Toch stond het binnen twintig minuten 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Bomas. Eerst scoorde hij uit de rebound, na een schot van gelegenheidsspits Remco Boogaard. Even later reageerde hij met een droger schuiver alert op een steekpass van Bart Boogaard. In het vervolg kreeg ZDH kansen op meer doelpunten, maar door nonchalance bleef succes vooralsnog uit. Na de thee ging ZDH fel op jacht naar de derde treffer, maar moest het thuispubliek lang geduld betrachten. Uit een voorzet van Hidde Struick kopte Remco Boogaard op de paal en schoot Bomas in de rebound onbedaarlijk hard op dezelfde paal. Ook oog in oog met de keeper kreeg de spits de bal er twee keer niet in. Eerst schoot hij voorlangs, daarna in het zijnet. In de 65ste minuut kreeg ZDH een strafschop, nadat Leenhouts met enig misbaar naar de grond was gegaan. In de vorige wedstrijden had Bomas vanaf elf meter twee keer gemist. Ook dit keer miste hij, maar hij kreeg een herkansing, omdat een tegenstander te vroeg was ingelopen. De tweede keer was het wel raak: 3-0. Even later kreeg ZDH wederom een strafschop, ditmaal na een overtreding op Struick. Marcel Boone, vlak daarvoor ingevallen voor Bomas, ontfermde zich over de bal en schoot onberispelijk raak. Bij Duinrand S werden de frustraties steeds groter. Sommige spelers begonnen wild om zich heen te schoppen, waardoor het gele kaarten regende. In de slotfase kregen twee gasten voor de tweede keer geel en dus rood. Ondertussen was het 4-1 geworden, na een inschattingsfout van keeper Daniƫl Bakker. Vlak voor tijd spuugde een invaller van Duinrand S naar de scheidsrechter, wat hem direct op een rode kaart kwam te staan. ZDH kan door deze vijfde zege in zeven wedstrijden bijna niet meer degraderen. Zondag is de ploeg vrij, een week later komt Hugo Boys op bezoek.