Eigen ONE-team voor triatleten

Na een seizoen te hebben geraced voor het internationale team TBB, hebben twee sponsors het voor triatleten Karlijn en Jasmijn van der Burg mogelijk gemaakt een eigen team te beginnen, het 'One team'.

Karlijn en Jasmijn van der Burg trainen nu al enkele jaren onder leiding van Ferdinand Mulder en ontwikkelen zich goed. De 20-jarige Karlijn is een talent op de langere afstanden (halve en hele triatlon), Jasmijn (19 jaar) specialist op de kortere afstanden (kwarttriatlon en OD). Karlijn neemt dit seizoen deel aan enkele internationale wedstrijden om zich te meten in een internationaal veld. Op de kwarttriatlon zit zij in de top van Nederland. Jasmijn draait mee in de juniorentop van Nederland mee en heeft het EK in Kitzbuhel als doel voor dit seizoen. Hun toekomst wordt zorgvuldig uitgestippeld door coach Ferdinand Mulder die een grote toekomst voor zijn pupillen ziet weggelegd. Voorop staat de meerjarenplanning, die belangrijker wordt geacht dan kortetermijndoelen. Mulder is wars van het snel optrainen van talenten, waardoor het lichaam te snel en te zwaar belast wordt met blessures zoals stressfracturen als gevolg. Ondersteund door de modernste technieken en zijn achtergrond als osteopaat, trainen zijn atleten precies zoveel als nodig is en worden blessures vermeden. Om een eigen team te kunnen starten, waren sponsors onontbeerlijk. Een triatleet heeft veel materiaal nodig, zoals een fiets en kleding, maar ook geld voor bijvoorbeeld trainingskampen en voor buitenlandse wedstrijden. De mannen achter het team zijn naast Mulder Bob Klappe van Auping Heerhugowaard/Beverwijk, en DAVID. Klappe heeft ook afgelopen jaar al als sponsor bijgedragen en blijft dit doen. Daarnaast heeft het team in DAVID een gepassioneerde sponsor gevonden. Met het ONE team (de naam verwijst naar de gezamenlijke trainingen) hebben de zusters Van der Burg een volgende grote stap gezet op de weg naar een professionele triatloncarrière.


Springruiters actief


Marousha van Egmond, Manon List en Imme Schraag hebben afgelopen weekend meegedaan aan een springwedstrijd in Middenmeer.

Alle drie reden eerst een foutloos BB parcours en daarna een officieel parcours, in de klasse B. Samen met Starlight reed Marousha ook het tweede parcours foutloos rond, wat de combinatie twee winstpunten opleverde. Imme en Manon lieten beiden een balk vallen, waardoor er één winstpunt voor hen overbleef.